RUSKI VOJNICI BAJDENU: Hvala za "abramse", dobićete procenat od svakog uništenog tenka
Foto: Matthias Merz / AFP / Profimedia, AP/Evan Vucci

RUSKI VOJNICI BAJDENU: Hvala za "abramse", dobićete procenat od svakog uništenog tenka

Planeta -

Ruski vojnici snimili su video u kojem se jedan od njih podrugljivo zahvaljuje američkom predsedniku Džozefu Bajdenu što snabdeva Kijev tenkovima "abrams" pružajući ruskim vojnicima priliku da ih unište i tako zarade dodatni novac.

"Zahvalnica" Bajdenu usledila je posle izveštaja da je nekoliko američkih teških oklopnjaka uništeno za manje od nedelju dana.

"Poštovani g. Džozefe Bajden, predsedniče SAD, Mi, ruski vojnici, izražavamo Vam iskrenu zahvalnost za tenkove 'abrams', koje SAD šalju u Ukrajinu", izgovara na snimku ruski vojnik u punoj ratnoj opremi.

"Kao što vam je - nadamo se - poznato, nama daju nagradu za uništavanje tih tenkova. Molimo vas da ih pošaljete još, jer ovih što ste poslali nema dovoljno za sve nas. Moramo da uložimo mnogo vremena i truda da ih pronađemo. Spremni smo da vam pošaljemo 10 odsto nagrade za svaki uništeni tenk preko kartice 'MIR'. Mislimo da ste vi istinski rodoljub i najbolji predsednik Amerike. Iskreno se nadamo uzajamno plodonosnoj saradnji. Zajedno ćemo pobediti!".

SAD su najavile isporuku 31 tenka Abrams Ukrajini u januaru 2023. godine, ali su oni stigli tek na jesen, i bili su odsutni sa linije fronta do februara ove godine.

Ranije u nedelju je objavljeno da su tenk "abrams" i vozilo za čišćenje mina američke proizvodnje zasnovano na šasiji "abrams" uništeni u Donbasu. Prošle nedelje, rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je uništenje prvog teškog oklopnjaka američke proizvodnje u sukobu u Ukrajini.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track