KADIROV SE HVALI USPEHOM ČEČENSKIH SPECIJALACA: Dronovima i snajperima na UKRAJINSKU TVRĐAVU, poklekli posle KRVAVIH BORBI
Foto: Yelena Afonina / TASS / Profimedia, EPA Mohammed Saber

KADIROV SE HVALI USPEHOM ČEČENSKIH SPECIJALACA: Dronovima i snajperima na UKRAJINSKU TVRĐAVU, poklekli posle KRVAVIH BORBI

Planeta -

Šef Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom Telegram kanalu da su ruske trupe zauzele fabriku krede u selu Belogorovka u LNR.

- Situacija u Belogorovki. Operativne informacije iz epicentra neprijateljstava prenosi... "Aid", komandant čuvene grupe specijalnih snaga "Ahmat". U protekla 24 sata, u okviru podrške ofanzivi formacija 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije, "Aidova" grupa je uz pomoć dronova i snajperske vatre eliminisala 17 vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, uništeno je 12 utvrđenih položaja, 2 mitraljeska punkta, kao i 7 pozicija na Beloj planini... Sama fabrika krede je pod kontrolom naših trupa - napisao je Kadirov.

On je dodao da se vode borbe za kamenolom.

Početkom maja 2023, komandant specijalnih snaga Ahmat, Apti Alaudinov, rekao je da su ruske trupe ušle u industrijsku zonu proizvodnje krede u Belogorovki i da su se vodile borbe za selo i okolinu.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:34

95. DAN RATA U UKRAJINI: Kadirov potvrdio oslobađanje Svernodonjencka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track