NIKI HEJLI ODUSTALA: Zvanično potvrdila da se povlači iz predsedničke trke, Tramp jedini republikanski kandidat
Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

NIKI HEJLI ODUSTALA: Zvanično potvrdila da se povlači iz predsedničke trke, Tramp jedini republikanski kandidat

Planeta -

Bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsedničke izbore u SAD.

"Došlo je vreme da prekinem moju kampanju. Rekla sam da želim da se čuje glas Amerikanaca. To sam i uradila. Ne žalim zbog toga", rekla je ona.

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp.

Niki Hejli
foto: EPA Michael Reynolds, AP Charles Krupa

Rođena kao Nimrata Randava, Hejlijeva je ćerka indijskih imigranata koji su u ruralnom delu Južne Karoline imali prodavnicu garderobe. Udala se za Majkla Hejlija, oficira Nacionalne garde Južne Karoline, 1996. godine. Imaju dvoje dece, ćerku Renu i sina Nalina.

U Republikanskoj partiji bila je konzervativna ali je reputaciju stekla baveći se pitanjima roda, pola i rase na kredibilniji način od drugih članova stranke.

Sebe naziva zaštitnicom američkih interesa u inostranstvu, i tokom njene funkcije ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama 2017. i 2018. godine, Amerika se povukla iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog tokom administracije Baraka Obame, a koji je među republikancima bio izuzetno nepopularan.

Kurir.rs/Telegraf/preneo: P. P.

Bonus video:

04:36

DEMOKRATE NA IZBORIMA PLANIRAJU SCENARIO IZ 2020. GODINE PROTIV TRAMPA! Jelača uživo iz Njujorka: Možda je Hejli bolji izbor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track