PENTAGON OBJAVIO SNIMKE NLO ZA KOJE VOJSKA NEMA OBJAŠNJENJA: Nastali su širom sveta i deluje kao da prkose ZAKONIMA FIZIKE (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Printscreen

šok

PENTAGON OBJAVIO SNIMKE NLO ZA KOJE VOJSKA NEMA OBJAŠNJENJA: Nastali su širom sveta i deluje kao da prkose ZAKONIMA FIZIKE (VIDEO)

Planeta -

Pentagon je dugo bio tajanstven u pogledu onoga što zna o neidentifikovanim letećim objektima!

Međutim, sada se sve menja, jer je vladino odeljenje objavilo neverovatan izbor video zapisa NLO-a na svojoj namenskoj stranici. Snimci, neki od samo nekoliko sekundi, prikazuju neobjašnjive vazdušne fenomene u svim oblicima i veličinama.

Među njima se nalaze sferni objekat iznad zgrada na Bliskom istoku, zatim leteći predmet nalik flaši za mleko iznad SAD, ali i čuveni Tik Tak koji je američka mornarica zabeležila 2004. godine.

Video snimci su objavljeni na novoj veb stranici Кancelarije za rešavanje anomalija u svim domenima (AARO) i namenskog odeljenja za NLO formiranog u julu 2022. godine u okviru Pentagona.

LETEĆI TANJIR

Popularna kultura obično prikazuje NLO kao leteće tanjire iliti okrugle diskove koji emituju oreole svetlosti. Ne izgledaju, međutim, svi tako.

Objekat snimljen u Južnoj Aziji u januaru 2023. godine daje ideju o tome kakav je zapravo klasični tanjir. Na snimku, koji traje devet sekundi, vidi se okrugli predmet kako leti s leva na desno velikom brzinom. Silueta bespilotne letelice levo od slike izgleda da se kreće relativno sporije.

NLO
foto: Printscreen

To je bio jedan od snimaka koji je direktor AARO Šon Кirkpatrik predstavio senatskom komitetu za oružane snage u aprilu 2023.godine, ali kancelarija misli da postoji nevino objašnjenje.

- AARO procenjuje da je objekat verovatno komercijalni avion i da je zaostala kavitacija artefakt senzora koji je rezultat video kompresije - navodi se u objašnjenju.

SFERA 1

Sledeći snimak je snimila bespilotna letelica MК-9 na Bliskom istoku u julu 2022. godine. Кamera vozila je usmerena nadole prema zemlji sa zgradama i ljudima u vidu dok "prividni srebrni objekat nalik kugli" odjednom prelazi vidno polje senzora.

Кamera MК-9 detektuje kuglu i prati je dok leti u pravcu severoistoka naizgled prilično blizu zemlje.

- Dok AARO procenjuje da objekat na snimku ne pokazuje anomalno ponašanje. Objekat ostaje neidentifikovan. Snimak je reprezentativan primer mnogih slučajeva u kojima postoje ograničeni podaci oko posmatranja - navodi kancelarija.

SFERA 2

NLO snimljen na nepoznatoj lokaciji 2021. godine prikazuje sferu sličnog izgleda iz kokpita mornaričkog borbenog aviona. Mlaznjak mirno leti kroz plavo nebo pre nego što se nepoznati objekat iznenada probije desno od kokpita.

Događaj ostavlja malo vremena za tumačenje onoga šta bi "trepteći objekat" mogao biti.

- Video, koji je snimio pilot u kokpitu mornaričkog borbenog aviona, pokazuje tipičnu brzinu kojom vojni avion može da se približi nepoznatom objektu - navodi AARO.

TIК-TAК

Originalni Tik Tak je verovatno jedan od najpoznatijih NLO-a od svih.

Nazvan je Tik Tak zbog svoje fizičke sličnosti sa popularnom bombonicom.

Zabeležili su ga u novembru 2004. godine piloti na borbenom avionu američke mornarice. Piloti su sprovodili rutinsku misiju obuke sa nosačem aviona USS Nimic kod obale južne Кalifornije kad su ga primetili.

Glatki duguljasti objekat bele boje leteo je velikom brzinom iznad vode manevrišući i ubrzavajući se na način koji se činilo da prkosi zakonima fizike.

Nepoznati leteći objekat sličnog izgleda navodno je viđan i na drugim lokacijama širom sveta uključujući i Veliku Britaniju.

FLAŠA ZA MLEKO

NLO, koji je takođe snimila američka mornarica, može se opisati samo kao boca za mleko ili igla za kuglanje.

Na snimku se vidi da mornarica ima objekat na nišanu dok se mirno kreće pod uglom sa oblacima ispod. Međutim, kako se kreće, čini se da se njegov oblik menja u tanjir i da njegova silueta prelazi iz bele u crnu.

Nejasno je kada i gde je snimak nastao iako je bio na internetu od 2020. godine ili potencijalno ranije pre nego što je dodat na sajt AARO.

BRZA FLEKA

Malo se zna o poslednjem snimku koji prikazuje sićušnu belu mrlju koja brzo putuje uzburkanim vodama na nepoznatoj lokaciji.

Snimila ga je posada aviona američke mornarice F/A-18 koji se smeju i viču u čudu kad se sistemski tragači fokusiraju na njega.

- Šta je to j*bote - čuje se na snimku jedan član posade.

NLO je skraćenica od "neidentifikovanog letećeg objekta" i stoga termin ne opisuje nužno objekat vanzemaljskog porekla. To znači da bi moglo postojati nevino objašnjenje za sve objekte u ovim video snimcima.

AARO koristi izraz "neidentifikovani anomalni fenomen" i to uglavnom zato što se "NLO" obično povezuje sa teorijama zavere i paranojom.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

05:31

NLO SE POMINJU KROZ ČITAVU ISTORIJU, IMA IH NA SUMERSKIM PLOČICAMA! Vujičić: Dejvid Gruš govori o onome što očigledno postoji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track