ZLOKOBNA NAJAVA ŠEFA UKRAJINSKIH OBAVEŠTAJACA: General Budanov otkrio - "Sprema se VELIKA OPERACIJA na Krimu, to je DOBRA PORUKA"
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY, Shutterstock

ZLOKOBNA NAJAVA ŠEFA UKRAJINSKIH OBAVEŠTAJACA: General Budanov otkrio - "Sprema se VELIKA OPERACIJA na Krimu, to je DOBRA PORUKA"

Planeta -

Upadi i druge misije ukrajinskih obaveštajaca u Crnom moru deo su priprema za veliku operaciju na privremeno okupiranom Krimu.

To je saopštio načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ukrajine Kirilo Budanov za dokumentarni film "Rat preko mora: Od Dnjepra do Krima".

- Ovo su sve pripremne mere za ozbiljnu operaciju na Krimu. Ovo je test ispravnosti naših izjava o putevima prilaska i izlaska sa poluostrva. Osim toga, ovo je dobra poruka za stanovništvo koje živi pod okupacijom 10 godina. Mnogi od njih vole Ukrajinu, ali veruju da su napušteni. Tamo je ostalo mnogo takvih ljudi - rekao je obaveštajac.

Ranije je Glavna obaveštajna uprava izvestila o eksploziji železničkog mosta u Samarskoj oblasti Ruske Federacije.

Prema obaveštajnim informacijama, dignute su u vazduh energetske konstrukcije mosta, koji su Rusi koristili za transport vojnog tereta, posebno inženjerske municije.

(Kurir.rs/Strana/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

03:40

OVAJ MINISTAR JE REKAO ZELENSKOM DA NEMA PREGOVORA SA RUSIJOM Stručnjaci: Zbog JEDNE zamke Ukrajina sada zavisi od vojne pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track