NOVI UKRAJINSKI NAPADI DRONOM: Pogođena zgrada gradske skupštine u Belgorodu, ima i ŽRTAVA (FOTO)
Foto: Handout / AFP / Profimedia

rat

NOVI UKRAJINSKI NAPADI DRONOM: Pogođena zgrada gradske skupštine u Belgorodu, ima i ŽRTAVA (FOTO)

Planeta -

Ukrajinski dron se srušio na zgradu gradske skupštine Belgoroda, dve osobe su povređene, javio je šef regiona Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"U Belgorodu se neprijateljska bespilotna letelica srušila na zgradu gradske uprave. Postoje dve žrtve: jedna žena je zadobila rane od gelera, druga je žrtva granatnog udara. Žrtvama je pružena sva neophodna medicinska pomoć", napisao je ruski guverner.

Belgorod, Ukrajina
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Žrtve su zaposleni u administraciji, rekao je gradonačelnik grada Valentin Demidov. Jedna od njih je hospitalizovana, drugoj je ukazana pomoć na licu mesta.

Šef belgorodske administracije je dodao da se dron srušio u ulazno predvorje zgrade. Polomljeni su mu prozori i oštećena fasada.

Belgorod, Ukrajina
foto: Handout / AFP / Profimedia

Oružane snage Ukrajine pojačale su u utorak napade na Belgorodsku oblast. Prema podacima Ministarstva odbrane, snage PVO su noću uništile osam neprijateljskih dronova iznad regiona, a presrele su i osam MLRS raketa Vampir i jednu raketu Točka-U.

Ujutro je širom Belgorodske oblasti proglašena raketna pretnja. Prema rečima Gladkova, tri osobe su povređene tokom granatiranja Šebekina , a još dve su povređene tokom napada na Belgorodsku oblast.

(Kurir.rs/ RIA Novosti/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track