ZAMERIO SE RUSIJI: Raspisana poternica za ministrom unutrašnjih poslova Estonije
Lauri Lanemets, Foto: Printskrin Youtube

ZAMERIO SE RUSIJI: Raspisana poternica za ministrom unutrašnjih poslova Estonije

Planeta -

Ministar unutrašnjih poslova Estonije Lauri Lanemets stavljen je na rusku poternicu, navodi se u bazi podataka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nije precizirano po kom članu Krivičnog zakona Ruske Federacije se vodi potera za estonskim političarem, rođenim 31. januara 1983. godine, sledi iz dostupne objave ruskog MUP-a.

Lauri Lanemets je komentarišući odluku ruskog Ministarstva rekao da ozbiljno shvata činjenicu da ga je Rusija stavila na poternicu, prenosi portal "Delfi".

Estonski ministar namerava da nastavi svoj posao i da se, kako je rekao, ne plaši ruskih akcija, iako takve stvari treba shvatiti "veoma ozbiljno".

"I mi imamo bezbednosne agencije. Verujem im. One će se nositi sa zadatkom i osigurati bezbednost u Estoniji, uključujući i bezbednost članova vlade", poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, Rusija želi da oduzme zapadnim zvaničnicima i političarima mogućnost da putuju po svetu i da otkrivaju ostalim državama šta Rusija sada radi u Ukrajini i kako se prema njoj treba odnositi. "Možda su ovim pokušali da nas izoluju od drugih", dodao je ministar.

U istoj bazi ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova su se od februara našli premijerka Estonije Kaja Kalas i državni sekretar Tajmar Peterkop.

Tu odluku je prokomentarisala zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, ističući da je potrebno da se odgovara za zločine nad sećanjem na oslobodioce od fašizma i nacizma.

Kalasova, poznata po svojim antiruskim stavovima, tada je prokomentarisao ovu vest, rekavši da ovakvi postupci Ruske Federacije neće naterati Estoniju da odustane od podrške Ukrajini.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track