RUSI TVRDE DA SU UNIŠTILI HIMARS, UKRAJINCI DA JE TO BILA DRVENA MAKETA Jedan detalj na snimku ukazuje na to KO JE U PRAVU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter, Us Army /Us Army / Zuma Press / Profimedia

EKSPLOZIJA NA FRONTU

RUSI TVRDE DA SU UNIŠTILI HIMARS, UKRAJINCI DA JE TO BILA DRVENA MAKETA Jedan detalj na snimku ukazuje na to KO JE U PRAVU (VIDEO)

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo video snimak za koji tvrdi da prikazuje uništavanje višecevnog raketnog sistema M142 HIMARS koji je ukrajinska vojska dobila od SAD.

HIMARS
HIMARSfoto: Us Army /Us Army / Zuma Press / Profimedia

Snimak je postavljen i na nalogu OSINTdifender na društvenoj mreži X (bivši Tviter) koji prati ratna dešavanja u svetu, uključujući rat u Ukrajini.

Himars
foto: Printscreen/Twitter

Moskva tvrdi da je HIMARS, čiji naziv znači Artiljerijski raketni sistem velike pokretnosti (High Mobility Artillery Rocket System), uništen u udaru balističkom raketom na frontu na istoku Ukrajine.

Himars
foto: Printscreen/Twitter

Navodi se da, s druge strane ukrajinski izvori tvrde da je na snimku prikazano uništavanje drvene makete koja je tu namerno postavljala da oponaša HIMARS i kao mamac privuče pažnju ruskih trupa.

Prema OSINTdifender, za ovakvu tvrdnju nema dokaza, a ukazuje se i na činjenicu da se na snimku u blizini mete može videti i pripadnik ukrajinske vojske, što bi sugerisalo da se ne radi o drvenoj maketi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:52

UPOZORENJE DIREKTORA CIA: OVA GODINA ĆE BITI KOBNA ZA UKRAJINU OSIM U JEDNOM SLUČAJU! Koprivica: Makron je dobio nalog iz SAD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track