POTPREDSEDNIK NAFTNOG GIGANTA PRONAĐEN OBEŠEN U TOALETU: Nova misteriozna smrt VISOKIH FUNKCIONERA moćne ruske kompanije
Foto: Lukoil

užas

POTPREDSEDNIK NAFTNOG GIGANTA PRONAĐEN OBEŠEN U TOALETU: Nova misteriozna smrt VISOKIH FUNKCIONERA moćne ruske kompanije

Planeta -

Vitalij Robertus, potpredsednik ruskog naftnog giganta Lukoila, pronađen je obešen u sredu u toaletu svoje kancelarije.

Kompanija Lukoil nije komentarisala okolnosti smrti Robertusa.

Telegram kanal VCHК-OGPU, međutim, citira prijatelje i saradnike Robertusa koji su rekli da se osećao "progonjenim" i da se plašio da će se suočiti sa krivičnom istragom usred ogorčene svađe na najvišem nivou kompanije koja se nalazi pod sankcijama SAD.

- Održao je sastanak sa svojim šefom Olegom Pašajevim nakon čega se vratio u svoju kancelariju - preneo je kanal.

Pašajev je nekoliko sati kasnije otišao da ga pronađe kad mu nije odgovorio na pozive. Ušao je u svoju kancelariju u moskovskom štabu naftne kompanije i otkrio mrtvog Robertusa. Pozvani su lekari kompanije, a ne obična hitna pomoć.

- Кolege su pristiglim policajcima rekli da je nedavno na poslu vladala nervozna atmosfera i da je potpredsednik bio veoma zabrinut - preneo je kanal.

Istraga o smrti je u toku.

Robertus (53) je peta istaknuta ličnost povezana sa Lukoilom koja je pronađena mrtva od početka rata u Ukrajini. Vladimir Nekrasov (66), predsednik odbora direktora Lukoila, podsetimo, preminuo je u oktobru od akutne srčane insuficijencije.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

09:44

TAKER IZVRŠIO KARIJERNO SAMOUBISTVO! Obradović tvrdi da postoje 2 cilja intervjua: PUTIN JE SVE ISPLANIRAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track