RUSI NA IZBORIMA: Lavrov je izašao na jedno od birališta u Moskvi, dok je Peskov glasao na POTPUNO DRUGAČIJI NAČIN (FOTO/VIDEO)
Foto: AP, EPA Anatoly Maltsev, AP Vadim Savitsky

IZBORI

RUSI NA IZBORIMA: Lavrov je izašao na jedno od birališta u Moskvi, dok je Peskov glasao na POTPUNO DRUGAČIJI NAČIN (FOTO/VIDEO)

Planeta -

U Ruskoj Federaciji danas su počeli predsednički izbori, a prvi glasači na izborna mesta izašli su na Dalekom istoku, nakon čega su biračka mesta počela da se postepeno otvaraju i širom zemlje.

Glasanje će trajati tri dana, do nedelje.

Osim glasanja na biračkim mestima, stanovnici oko 28 regiona mogu da glasaju onlajn, putem elektronskog sistema za glasanje.

Rusija, izbori
foto: AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je glasao na jednom od biračkih mesta u centru Moskve.

Peskov glasao elektronski

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da je već glasao na izborima za predsednika Rusije, kao i da je to učinio onlajn.

Peskov je istakao da je to bilo prvo što je jutros učinio i dodao da onlajn glasanje praktikuje već dugi niz godina i da je ono veoma pogodno.

Glasali Šojgu i Gerasimov

Rusija, izbori
foto: AP Vadim Savitsky

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov glasali su na predsedničkim izborima zajedno sa vojnicima na biračkom mestu u Južnom vojnom okrugu.

Rusija, izbori
foto: AP

Glasine da su u Belgorodu zatvorena biračka mesta

Kabinet gradonačelnika Belgoroda upozorio je stanovnike na lažne pozive i demantovao glasine da biračka mesta navodno ne rade, istakavši da sva biračka mesta rade i glasači glasaju.

Još jednom je upućen apel građanima da veruju samo zvaničnim izvorima informacija.

(Kurir.rs/ Sputnik/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track