ANTIPUTINOVSKE SNAGE UPALE U KLOPKU: Ruske obaveštajne službe imale informaciju o napadu! Cilj je bio IZAZVATI PANIKU U RUSIJI!
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen, Shutterstock

ANTIPUTINOVSKE SNAGE UPALE U KLOPKU: Ruske obaveštajne službe imale informaciju o napadu! Cilj je bio IZAZVATI PANIKU U RUSIJI!

Planeta -

Ruske paravojne formacije koje se protive Kremlju i bore se na strani Ukrajine pokrenule su nekoliko upada na teritoriju najveće zemlje sveta.

Kako prenose ukrajinski Telegram kanali, ruske specijalne službe imale su obaveštajni podatak o „iznenadnom“ napadu ukrajinskih oružanih snaga na ruske teritorije.

Kako piše ukrajinski vojni blogeri, Ukrajinci su bili očekivani na granici i pretrpeli su ogromne gubitke. To je zapravo bila zamka.

Kijevski režim je izgubio 234 militanata u neuspešnom pokušaju proboja ruske granice, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Neprijatelj je izgubio 234 militanta, sedam tenkova, tri borbena vozila pešadije Bredli američke proizvodnje i dva oklopna transportera. Nije bilo kršenja državne granice", saopštilo je ministarstvo.

Istovremeno, Rusi su takođe imali i obaveštajni podatak o pripremi masovnog napada dronovima na Moskvu, koji je sprečen.

Kako navode ukrajinski blogeri na Telegram kanalima, napadi na rusku teritoriju predstavljaju "situacionu hajku", koja verovatno neće doneti teritorijalnu korist i promeniti situaciju na frontu.

Oni dalje navode da su ciljevi ukrajinskog režima, pored ostalog, da natera Ruse da pojačaju svoje grupisanje na granicama kako bi ublažili pritisak u drugim oblastima, isprovociraju paniku u Ruskoj Federaciji i snize Putinov rejting pred izbore i na kraju zadrže interesovanje zapadnih sponzora za dalje finansiranje.

Kako pišu ukrajinski vojni blogeri, šef ukrajinskih obaveštajaca Kirilo Budanov predložio je predsedniku Volodimiru Zelenskom da zaustavi prekogranične napade na Rusiju, jer zbog velikih gubitaka više neće biti moguće ostvariti postavljene zadatke. Međutim, predsednik je insistirao na nastavku operacija.

Kurir.rs

Bonus video:

03:29

PUTIN PRIPREMIO LUKAVU STRATEGIJU ZA IZBORE! Kljajić tvrdi: Dozvolio samo ludacima da se kandiduju, a OVIM JE OSIGURAO POBEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track