NOVI POKUŠAJ UPADA DIVERZANATA U RUSIJU: Žestoka bitka u Sumskoj oblasti (VIDEO)
Foto: Screenshot Ria Novosti

RAT U UKRAJINI

NOVI POKUŠAJ UPADA DIVERZANATA U RUSIJU: Žestoka bitka u Sumskoj oblasti (VIDEO)

Planeta -

Ruska vojska zaustavila je pokušaj probijanje ukrajinskih vojnika iz Sumske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Napadi su odbijeni i zaustavljeni pokušaji prodora na teritoriju Ruske Federacije od strane diverzantskih i izviđačkih grupa ukrajinskih militanata iz naseljenog mesta Popovka, Sumska oblast, kao i u pravcu naseljenih mesta Spodarjušino i Kozinka, Belgorodska oblast“, ​​navodi se u soapštenju.

Ruski borci su takođe napali koncentracije ljudstva i opreme u ukrajinskim regionima koji se graniče sa Belgorodskom i Kurskom oblašću. Ukrajinske oružane snage izgubile su od avijacije i artiljerijske vatre: do 30 vojnih lica, tri rezervoara, dva borbena oklopna vozila, borbeno vozilo Vampir MLRS češke proizvodnje kao i borbeno vozilo MLRS „Grad“.

Poslednjih dana ukrajinski militanti su napravili seriju pokušaja da probiju rusku granicu.

U noći 12. marta, oružane snaga Ukrajine, nakon intenzivnog granatiranja civilnih ciljeva, bezuspešno su pokušale da upadnu na teritoriju Belgorodske oblasti u tri pravca: u oblastima Odnorobovke, Nehotejevke i Spodarjušina, prenosi RIA Novosti.

Ujutru istog dana Rusija je uspela da odbije još četiri napada DRG-a, kojim su planirali da naprave prodor u rejon Tetkino u Kurskom rejonu.

Ukrajinski militanti su u četvrtak ponovo pokušali da uđu u područje Spodarjušina i Tetkina, kao i kod sela Kozinki, ali granična služba FSB, ruska garda i trupe to nisu dozvolili.

(Kurir.rs/ RIA Novosti/ Preneo: T.A./)

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track