BELA KUĆA SE PRVI PUT OGLASILA O PUTINOVOJ POBEDI: Sa najviše instance otkrili šta misle o izborima u Rusiji - "REALNOST JE..."
Foto: Youtube/4K WALK/Al Jazeera Balkans

BELA KUĆA SE PRVI PUT OGLASILA O PUTINOVOJ POBEDI: Sa najviše instance otkrili šta misle o izborima u Rusiji - "REALNOST JE..."

Planeta -

Realnost je da je Vladimir Putin predsednik Rusije i SAD će delovati na osnovu toga, rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

On je suštinski stavio tačku na spekulacije o mogućnosti da američka administracija nakon izbora odbije da prizna legitimitet ruskog lidera.

- Realnost je da je predsednik Putin predsednik Rusije. Morali smo da delujemo u ovoj realnosti tokom celog rata u Ukrajini... I nastavićemo da delujemo u ovoj realnosti, ali ta realnost ne menja činjenicu da izbori nisu ispunili kriterijume slobode i demokratije - rekao je on na brifingu u Beloj kući.

Portparol predsednika Dmitrij Peskov izjavio je u ponedeljak da se Kremlj oštro ne slaže sa ocenama SAD da nedavni izbori u Rusiji nisu bili slobodni i fer.

Prema rečima Peskova, to nije mišljenje koje je Rusija spremna da sasluša i koje se može nazvati važnim.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track