NATO TRUPE SU VEĆ AKTIVNE U UKRAJINI: Penzionisani vojni personal u ulozi agenata svojih država
Foto: EPA / Georgi Licovski

Španski dnevnik El Pais tvrdi

NATO TRUPE SU VEĆ AKTIVNE U UKRAJINI: Penzionisani vojni personal u ulozi agenata svojih država

Planeta -

Aktivni i bivši vojnici zemalja članica NATO već duži vremenski period aktivno učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini, objavio je španski dnevnik El Pais, pozivajući se na dobro obaveštene izvore!

Oni su pre svega angažovani na nadgledanju načina kako ukrajinske trupe koriste zapadno oružje koje isporučeno kao pomoć Kijevu u ratu protiv Rusije, ali i u "ostalim vojnim aspektima" osim direktnog sukoba.

Španski list navodi da pripadnici NATO učestuju i u obezbeđivanju informacija vezanih za odabir meta, kao i na treningu ukrajinskih vojnika koji se vrši unutar Ukrajine.

- Penzionisani vojni personal članica NATO koji se priljučio ukrajinskim oružanim snagama u svojstvu volontera de takto se nalazi u ulozi agenata svojih država, navodi El Pais i dodaje:

- Oni obezbeđuju informacije o situaciji na frontu, itentifikuju efikasnost isporučenog oružja i moguće probleme pri njegovoj upotrebi, a učestvuju i u otkrivanju slučajeva moguće korupcije vezane za isporučenu pomoć.

Kurir.rs/N. N./Preneo: P. P.

Bonus video:

05:22

RUSI NAGOMILALI OGROMNE TRUPE, OVO SU DVA NOVA UDARNA CILJA! Jović detaljno objasnio goreću situaciju na frontu u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track