EKSPLOZIJE U KLJUČNOJ RUSKOJ BAZI, OBORENI DRONOVI! Ukrajinci udarili na STRATEŠKI VAŽAN aerodrom? NAPADNUT ENGELS, čuju se sirene
Foto: Youtube/ COMBAT APPROVED

EKSPLOZIJE U KLJUČNOJ RUSKOJ BAZI, OBORENI DRONOVI! Ukrajinci udarili na STRATEŠKI VAŽAN aerodrom? NAPADNUT ENGELS, čuju se sirene

Planeta -

U ruskoj vazduhoplovnoj bazi Engels rano jutros su se čule eksplozije, a lokalne vlasti su objavile da je moguće da su oborene bespilotne letelice, naveo je na svom Telegram nalogu guverner ruske saratovske oblasti Roman Busagrin.

Ruski Telegram kanal ŠOT izvestio je o nekoliko snažnih eksplozija.

- Preliminarni podaci sugerišu da je sistem protivvazdušne odbrane aktiviran. Stanovnici prijavljuju da su prethodno čuli sirene. Nema zvaničnih informacija o žrtvama ili šteti - navodi se u izveštaju.

Busargin je potvrdio da su dronovi oboreni iznad Engelsa oko 3 sata ujutru, manje od sat vremena pre njegovog saopštenja.

- PVO sistem je reagovao brzo i efikasno. Nije bilo žrtava niti oštećenja infrastrukture - naveo je guverner.

U međuvremenu, korisnici društvenih mreža pominju požar na području aerodroma nakon eksplozije, a spasioci su brzo stigli.

Jedan korisnik društvenih mreža, koji navodno živi u blizini aerodroma, napisao je:

- Bio je najmanje jedan direktan pogodak, a ostatak (dronova) je verovatno oboren protivvazdušnim projektilima. Zatim su došla vatrogasna vozila, kola hitne pomoći i policija.

Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je o uništenju pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Belgoroda i Saratova sredstvima PVO.

Ukrajinske obaveštajne službe još uvek nisu komentarisale napade.

U bazi Engels su stacionirani strateški bombarderi Tu-160 i Tu-95MS. Aerodrom se nalazi 614 km od granice Ukrajine.

(Kurir.rs/Kyiv Post/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:07

UKRAJINSKI NAPAD NA PSKOV: Dronovi oštetili četiri aviona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track