UŽASNO:Policija pronašla telo u rezervoaru za pijaću vodu, građane upozorili da je pre upotrebe PROKUVAJU
Foto: Printscreen YT/CBS New York

HOROR

UŽASNO:Policija pronašla telo u rezervoaru za pijaću vodu, građane upozorili da je pre upotrebe PROKUVAJU

Planeta -

Ljudsko telo pronađeno je u utorak u rezervoaru u severnom delu Njujorka koji snabdeva pijaćom vodom delove Ročestera, što je navelo gradske zvaničnike da savetuju stanovnike da prokuvaju vodu pre konzumiranja.

Radnici gradskog zavoda za vodu otkrili su telo u rezervoaru Hajlend park oko 8 sati ujutru dok su obavljali rutinske obilaske, rekli su zvaničnici. Akumulacija je odmah isključena sa javnog vodovoda, sa planovima da se isuši i očisti.

Policijski ronioci su iz vode izvadili telo odraslog muškarca, saopštile su vlasti. Okolnosti smrti nisu odmah bile jasne. Policija je obavila uviđaj, a lekarska kancelarija radi na identifikaciji osobe.

Voda je bezbedna

Testiranje je pokazalo da je voda bezbedna, navodi grad u obaveštenju građanima. Upozorenje za prokuvavanje vode izdato je nekoliko naselja iz predostrožnosti, rekli su zvaničnici, a rezervoar neće biti vraćen u rad sve dok se ne isuši i očisti.

„Ovo je veoma, veoma tužna situacija“, rekao je gradonačelnik Malik Evans na konferenciji za novinare. „Ali to dodatno čini činjenicu da se ovo dogodilo u blizini našeg vodovoda, važno je da budemo veoma oprezni.

Zvaničnici školskog okruga Ročester Siti naredili su da se sve škole zatvore u sredu zbog saveta o prokuvavanju vode.

Grad je savetovao stanovnike da vodu iz slavine dovedu do ključanja, kuvaju jedan minut i ohlade pre upotrebe. Rečeno je da se kuvana ili flaširana voda do daljnjeg treba koristiti za piće, pravljenje leda, pranje suđa, pranje zuba i pripremu hrane.

(Kurir.rs/ NBC News/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:08

UŽAS U BELOJ CRKVI: Telo muškarca nađeno u parku pored dečjih igrališta (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track