RUSI ZAUZELI KOZINKU: Jedinice nastavljaju sa akcijama sprečavanja prodora diverzantsko-izviđačkih grupa
Foto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

RUSI ZAUZELI KOZINKU: Jedinice nastavljaju sa akcijama sprečavanja prodora diverzantsko-izviđačkih grupa

Planeta -

Ruske jedinice nastavljaju sa akcijama koje treba da spreče prodor diverzantsko-izviđačkih grupa Oružanih snaga Ukrajine na pogranične teritorije Ruske Federacije, poručuje rusko Ministarstvo odbrane

Ruske jedinice su od ukrajinskih boraca u potpunosti očistile mesto Kozinka u pograničnom delu Belgorodske oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

MO dodaje da ruske jedinice "nastavljaju sa akcijama sprečavanja prodora diverzantsko-izviđačkih grupa Oružanih snaga Ukrajine u pograničnu teritoriju" Rusije.

Kao rezultat rada ruske avijacije i artiljerije ukrajinska strana izgubila je oko 650 boraca, dva oklopna vozila i dva višecevna lansera "vampir" češke proizvodnje.

Takođe, u protekla 24 časa posade sistema PVO ruske vojske oborile su čak 145 besposadnih vazduhoplova i niz drugih ciljeva u vazduhu.

"Sistemi PVO oborili su 145 besposadnih vazduhoplova, 22 rakete američkog sistema HIMARS i češkog sistema 'vampir', taktičku balističku raketu 'točka-U', raketu zemlja-vazduh S-200 modifikovanu za dejstvo po kopnenim ciljevima, kao i raketu sistema PVO 'patriot' američke proizvodnje", navodi se u saopštenju.

HIMARS
foto: Profimedia

Prema pisanju ministarstva, na Kupjanskom pravcu borci u sastavu grupe "Zapad" zauzeli su povoljnije položaje duž linije fronta i porazili su neprijateljske snage u oblasti sela Sinkovka, Kislovka, Jagodnoje i Timkovka u Harkovskoj oblasti.

Na Avdejevskom pravcu zabeleženi su veliki gubici ukrajinskih snaga.

"Neprijatelj je izgubio oko 395 vojnika, četiri oklopna i 16 drugih vozila, jednu samohodnu haubicu 'akacija' i jedan protivtenkovski top MT-12 'rapira'", saopštilo je MO Rusije.

Na Donjeckom pravcu ruska vojska je poboljšala situaciju, odbila nekoliko napada ukrajinske vojske i eliminisala oko 420 protivničkih vojnika.

Uz to, tokom protivbaterijske borbe uništena je vučna haubica D-20, dve vučne haubice zapadne proizvodnje - američka M119 i britanska L119, lansirno vozilo višecevnog sistema "grad", nišanski radar sistema PVO S-300, zatim radar za protivbaterijsku vatru TPK-50, dve stanice za elektronsko ratovanje "enklav-N", lansirno vozilo sistema PVO "strela-10", kao i četiri skladišta sa municijom.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:42

AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE TO NEĆE BITI U UKRAJINI! Analitičar ukazao na MOĆNU ZEMLJU kao na potencijalno NOVU HIROŠIMU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track