ZAHAROVA UDARILA TAMO GDE NAJVIŠE BOLI! Portparolka odbrusila JOŠ JEDNOM ZVANIČNIKU: "Meša se tamo gde mu nije mesto"
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

ZAHAROVA UDARILA TAMO GDE NAJVIŠE BOLI! Portparolka odbrusila JOŠ JEDNOM ZVANIČNIKU: "Meša se tamo gde mu nije mesto"

Planeta -

Moskva vidi kritike koje je povodom ruskih predsedničkih izbora uputio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kao pokušaj otvorenog mešanja u unutrašnja pitanja Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Komentar generalnog sekretara Alijanse o tome da izbori u Rusiji, kako je on to rekao, nisu bili ni slobodni niti pošteni smatramo pokušajem grubog mešanja u unutrašnja pitanja naše zemlje" istakla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, iznenađujuće je čuti takve izjave od zvaničnika organizacije koja, pod vođstvom Vašingtona, "ima dugu istoriju politike moći i direktne vojne agresije protiv nezavisnih država".

"Danas se od većine trenutnih takozvanih lidera Alijanse i ne može očekivati ništa drugo. Oni okreću glavu, čak i opravdavaju napade ukrajinskih terorista zapadnim oružjem na ruske građane koji su mirno glasali na biračkim mestima, ali su spremni da sude o legitimnosti izbora u svim delovima sveta. Nemaju pravo na to" dodala je ona.

Predsednički izbori u Rusiji održani su proteklog vikenda, a predsednik Rusije Vladimir Putin je, prema još nezvaničnim rezultatima, osvojio 87,28 odsto glasova.

Predsednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je da će konačni rezultati najverovatnije biti objavljeni sutra.

(Kurir.rs/Alo/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track