PUTIN SE OBRATIO GRAĐANIMA POSLE POBEDE: Lider Rusije poslao JAKU poruku biračima
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

PUTIN SE OBRATIO GRAĐANIMA POSLE POBEDE: Lider Rusije poslao JAKU poruku biračima

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se Rusima nakon što je Centralna izborna komisija Ruske Federacije objavila zvanične rezultate glasanja na predsedničkim izborima u zemlji.

"Završena izborna kampanja pokazala je da je Rusija jedna porodica koja zajedno korača izabranim istorijskim putem" rekao je Vladimir Putin u obraćanju građanima zemlje nakon što je Centralna izborna komisija sumirala zvanične rezultate predsedničkih izbora.

"Izabrali smo put kojim će dalje ići Rusija, izabrali smo budućnost za sebe i svoju decu. A značaj ovog događaja shvatila je apsolutna većina birača koji su izašli na izbore", rekao je ruski lider.

On je istakao da mu je podrška sugrađana važnija od pobede i obećao da će učiniti sve da opravda poverenje.

"Ovaj nivo poverenja povećava odgovornost za Rusiju, za dobrobit našeg naroda i zahteva još veću posvećenost i efikasnost od mene lično i celog našeg tima."

Putin je istakao da su svi kandidati imali svoje pristupe rešavanju konkretnih problema, a vlasti će koristiti sve konstruktivne predloge u svom radu.

Putin je visoko ocenio rad izbornih komisija na svim nivoima, koje su delovale jasno, kompetentno i strogo u skladu sa zakonom.

Članovi izbornih komisija pokazali su hrabrost i postali primer biračima, naveo je Putin.

Vladimir Putin
foto: AP Alexander Zemlianichenko

Predsednički izbori u Rusiji održani su od 15. do 17. marta. Šef ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova saopštila je na posebnom sastanku zvanične rezultate glasanja: Vladimir Putin je dobio 87,28 odsto glasova, Nikolaj Haritonov - 4,31%, Vladislav Davankov - 3,85%, Leonid Slucki - 3,20%.

Izlaznost je bila 77,44%, čime je postavljen rekord u modernoj istoriji Rusije.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:47

PUTIN DOŽIVEO DEBAKL U DIJASPORI: Ti Rusi neće moći da se vrate u zemlju?! Obradović: Institucijama u Rusiji se ne može verovati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track