ORBAN ZAGRMEO U BRISELU: "Poslaćemo ih tamo gde im je mesto, na SMETLIŠTE ISTORIJE, nismo sami"
Foto: Reuters

OŠTRE PORUKE PREMIJERA MAĐARSKE

ORBAN ZAGRMEO U BRISELU: "Poslaćemo ih tamo gde im je mesto, na SMETLIŠTE ISTORIJE, nismo sami"

Planeta -

Premijer Mađarske Viktor Orban održao je govor na ceremoniji dodele nagrade Janoš Hunjadi. U njemu je naveo da neće pobediti imperija Džordža Soroša ili birokrate u Briselu, već - nacije.

Kako navodi, ideal "otvorenog društva" nema utemeljenje u centralnoj Evropi.

-Poslaćemo ih tamo gde im je mesto, na smetlište istorije, kao što smo to uradili sa komunistima - najavio je Orban.

Orban je naveo da su progresivni liberali neprijateljski nastrojeni prema svima koji misle drugačije. Istakao je da su postali poput komunista i da predstavljaju realnu pretnju slobodi jer pokušavaju da ostvare vlastita utopijska maštarenja.

Prema Orbanovom mišljenju, progresivni liberali u EU nisu zainteresovani za Evropljane, već ih zanimaju samo sopstvene ideje.

-Ako je cena ostvarenja ideala rušenje evropske industrije i poljoprivrede, oni će to učiniti. A ako ilegalnom migracijom mogu da izbrišu kulturnu prošlost Evrope, to će i učiniti, smatra Orban.

-Mi ne zastupamo ideje, već ljude iz Evrope, podvukao je premijer Mađarske.

-Prvi put u mnogo decenija osećam da suverenisti iz centralne Evrope nisu sami. Nikada nisam video tako dobru priliku da nacionalne konzervativne, suverenističke i hrišćanske snage postanu dominantne u Evropskoj uniji", zaključio je Orban.

Nagrada Janoš Hunjadi (Sibinjanin Janko), ustanovljena je prošle godine, a dodeljena je prvi put u Briselu. Ova međunarodna nagrada stvorena je kao priznanje za izuzetna dostignuća u čijem fokusu su zaštita slobode i nezavisnosti evropskih naroda, kao i "svesno prihvatanje univerzalne hrišćanske kulture".

Kurir.rs/Hvg.hu/Dimitrije Petrović

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track