"NARUŠEN VAZDUŠNI PROSTOR POLJSKE": Radari primetili RUSKU RAKETU kod pograničnog grada, evo zašto su DIGNUTI NATO AVIONI
Foto: Shutterstock

META KRSTAREĆEG PROJEKTILA BILA UKRAJINSKA LAVOVSKA OBLAST

"NARUŠEN VAZDUŠNI PROSTOR POLJSKE": Radari primetili RUSKU RAKETU kod pograničnog grada, evo zašto su DIGNUTI NATO AVIONI

Planeta -

Operativna komanda poljske vojske objavila je da je jutros u 4.23 sati narušen vazdušni prostor Poljske i da je učinila jedna od krstarećih raketa koje je tokom noći lansirala avijacija dugog dometa Ruske Federacije.

- Mete napada bili su gradovi u zapadnoj Ukrajini. Objekat je ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdov (Lublinsko vojvodstvo) i ostao tamo 39 sekundi. Tokom celokupnog leta pratili su ga vojni radarski sistemi - navedeno je u objavi Operativne komande poljske vojske na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Višestruke eksplozije od jutros su odjekivale Kijevom, a u celoj Ukrajini je proglašena vazdušna opasnost zbog talasa vazdušnih udara koje je pokrenula Rusija.

Poljska
foto: Shutterstock

BBC je preneo da je Poljska aktivirala svoje vazduhoplovne snage kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora nakon što su u ruskim napadima ciljane mete u ukrajinskoj pograničnoj Lavovskoj oblasti.

Iz Operativne komande poljske vojske je saopšteno da su dignuti borbeni avioni ove članice NATO, kao i drugih zemalja Alijanse.

- Poljske i savezničke letelice su aktivirane. Sve neophodne procedure za osiguravanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora su preduzete i Oružane snage Poljske (RSZ) kontinuirano nadgledaju situaciju - navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track