"NIKAKVA KONKRETNA INFORMACIJA NIJE PROŠLA DO NAS": Ruski ambasador u Vašingtonu tvrdi da nije bilo kontakta sa SAD pre masakra
Foto: AP /Alexander Zemlianichenko

ANATOLIJ ANTONOV ZA TAS

"NIKAKVA KONKRETNA INFORMACIJA NIJE PROŠLA DO NAS": Ruski ambasador u Vašingtonu tvrdi da nije bilo kontakta sa SAD pre masakra

Planeta -

Anatolij Antonov, ruski ambasador u Vašingtonu, izjavio je da SAD nisu podelile nikakvu konkretnu informaciju sa diplomatskim predstavništvom koje on vodi pre masakra u Moskvi.

U Rusiji je danas dan žalosti povodom smrti najmanje 133 osobe i ranjavanja 154 ljudi u terorističkom napadu izvedenom vatrenim oružjem u koncertnoj sali u Moskvi koji se dogodio u petak uveče.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država u pokrajini Horasan (ISKP i ISIS-K) za koju turski vojni analitičar tvrdi da je to učinila zbog ruskog učešća u borbi protiv Daeša u Siriji.

Anatolij Antonov
Anatolij Antonovfoto: Printscreen Twitter/@m_suchkov

Nakon napada američke vlasti su potvrdile autentičnost tvrdnje ISIS-K i iznele tvrdnju da su ranije upozorile Rusiju da postoji pretnja od terorističkog napada, ali Antonov to negira.

- Nikakva konkretna informacija, ništa nam nije dato - kazao je ruski ambasador u SAD za Tas, prenosi Rojters.

Rusija, Moskva, teroristički napad
foto: EPA/Maxim Shipenkov, AP, AP/Alexander Avilov

On je dodao da "nije bilo nikakvog kontakta pre napada".

- Ništa nije prosleđeno... Iako bih rekao da je reakcija zvaničnog Vašingtona bila prilično prigušena, već dan kasnije (u subotu) usledile su jasne izjave artikulisane pozicije. Postavlja se pitanje da li su američki zvaničnici prosledili sve raspoložive informacije ruskoj strani, kao što tvrde - citirao je Tas izjavu Antonova, prenosi Al Džazira.

(Kurir.rs/Reuters/Al Jazeera/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track