UKRAJINCI UNIŠTILI DVA VELIKA RUSKA DESANTNA BRODA? Pogođeni tokom noćašnjih udara na Krim, korišćene rakete STORM ŠEDOU
Foto: screenshot X, Katrina Kochneva / Zuma Press / Profimedia, Elizaveta Becker / akg-images / Profimedia

TVRDNJE IZ GENERALŠTABA

UKRAJINCI UNIŠTILI DVA VELIKA RUSKA DESANTNA BRODA? Pogođeni tokom noćašnjih udara na Krim, korišćene rakete STORM ŠEDOU

Planeta -

Generalštab ukrajinske vojske tvrdi da su tokom noćašnjih vazdušnih udara na luku Sevastopolj na Krimu pogođena dva velika ruska desantna broda "Jamal" i "Azov".

Tu tvrdnju je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) preneo Anton Geraščenko, bivši savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Ruski veliki desantni brod 'Jamal'
Ruski veliki desantni brod "Jamal"foto: Elizaveta Becker / akg-images / Profimedia

On je u postu navode i tvrdnje Generalštaba ukrajinske vojske da su u toj krimskoj luci pogođeni i komunikacioni centar i nekoliko infrastrukturnih objekata ruske Crnomorske flote.

Veliki ruski desantni brod 'Azov'
Veliki ruski desantni brod "Azov"foto: Katrina Kochneva / Zuma Press / Profimedia

Geraščenko je preneo i tvrdnje OSINTtehnikal da su glavni komunikacioni centar pogodile barem tri rakete Storm šedou.

Prema podacima OSINTtehnikal, naloga na X koji prati ratna dešavanja u Ukrajini, na toj lokaciji su se nalazile i artiljerijske jedinice ruske vojke i pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB).

Geraščenko prenosi i navode neimenovanih ruskih medija da su stradale 34 vojnika, a 40 ih je ranjeno, pri čemu su oštećena i tri borbena aviona Su-27 na aerodromu u Belbeku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track