RUSKI DRONOVI SE U TALASIMA OBRUŠILI NA JUG UKRAJINE! Odesa bez struje, gađana Mikolajivska oblast, korišćena i TAKTIČKA AVIJACIJA
Foto: Shutterstock

ISPALJENA I RADARSKA RAKETA X-31

RUSKI DRONOVI SE U TALASIMA OBRUŠILI NA JUG UKRAJINE! Odesa bez struje, gađana Mikolajivska oblast, korišćena i TAKTIČKA AVIJACIJA

Planeta -

Ukrajinska energetska kompanija DTEK je jutros saopštila da su u lučkom gradu Odesi uvedene obustave snabdevanja električnom energijom nakon što je u najnovijem ruskom vazdušnom napadu oštećeno jedno od visokonaponskih postrojenja.

Rojters prenosi da je gradska uprava Odese na Telegramu objavila da je na sam grad i Odesku oblast Rusija izvela napade dronovima u nekoliko talasa.

Navodi se da su četiri bespilotne letelice oborene nad Odesom i susednom Mikolajivskom oblasti na jugu Rusije.

- Situacija je i dalje teška. Kako bismo smanjili prenapregnutost mreže, prenos električne energije će danas biti obustavljen u gradu (Odesi), a industrijska potrošnja je takođe ograničena - navedeno je u objavi DTEK na Telegramu.

Ukrajina, rat u Ukrajini, Odesa
foto: Oleksandr GIMANOV / AFP / Profimedia

Kijev post prenosi izjavu Natalije Gumenjuk, portparolke ukrajinskih Južnih odbrambenih snaga, koja je kazala da je Rusija, pre nego što je aktivirala dronove, koristila taktičku letelicu i ispalila radarsku raketu X-31.

Ona je navela da su delovi jednog od dronova koje je oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) pali na stambenu zgradu u Mikolajivskoj oblasti, pri čemu je ranjeno 11 ljudi, od kojih je troje hospitalizovano.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V./Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track