DRONOVI NAPALI JEDNU OD NAJVEĆIH RUSKIH ELEKTRANA? Ukrajina uzvraća udarac, odjeknula eksplozija, van pogona 2 bloka (VIDEO)
Foto: Printscreen

taktika

DRONOVI NAPALI JEDNU OD NAJVEĆIH RUSKIH ELEKTRANA? Ukrajina uzvraća udarac, odjeknula eksplozija, van pogona 2 bloka (VIDEO)

Planeta -

Dva energetska bloka Novočerkaske elektrane u Rostovskoj oblasti nalaze se van pogona nakon požara koji je izbio u noći između nedelje i ponedeljka!

Guverner Vasilij Golubev saopštio je na Telegramu da nema žrtava i da vlasti istražuju uzrok požara dok Telegram kanal Baza navodi da su elektranu Novočerkask napali ukrajinski dronovi. Baza, pozivajući se na izjave očevidaca, navodi da je napad počeo oko 2.30 sati.

Zbog požara su automatski isključeni visokonaponski vodovi 330 kV Tihoretskaja i Rostovskaja zbog čega je nakratko prekinuta isporuka električne energije potrošačima.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su tokom prethodne noći ruske snage uništile 11 ukrajinskih dronova iznad Rostova, međutim, ne navodi se šteta na elektrani.

Ukrajina se za sada nije oglasila, međutim, ako se ispostavi da stoji iza napada, to će značiti da Kijev, nakon serije udara na rafinerije širom Rusije, otvara novu stranicu u sukobu.

Rusija inače već danima napada energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Novočerkask je inače jedna od najvećih termoelektrana na jugozapadu Rusije i deo je ruskog energetskog diva Gazproma.

Bonus video:

02:30

DRONOVI U SLUŽBI KVALITETNIJEG GREJANJA?! Direktor Energetike otkriva: Bespilotne letelice sprečavaju gubitke u tolpovodnoj mreži

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track