PUTIN SAOPŠTIO KO STOJI IZA MASAKRA U MOSKVI: Amerika pokušava da ubedi sve da NEMA TRAGOVA Ukrajine u napadu (VIDEO)
Foto: Printscreen

sastanak državnog vrha

PUTIN SAOPŠTIO KO STOJI IZA MASAKRA U MOSKVI: Amerika pokušava da ubedi sve da NEMA TRAGOVA Ukrajine u napadu (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi izveli radikalni islamisti.

- Znamo da su zločin počinile ruke radikalnih islamista. Protiv te ideologije sam islamski svet se borio vekovima - rekao je ruski predsednik tokom onlajn sastanka sa vrhom države na kome su razmatrane preduzete mere i dodao da Rusiju sad interesuje ko su nalogodavci.

Putin je dodao da istraga mora da utvrdi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao.

- SAD na raznim nivoima pokušavaju da ubede sve da navodno nema tragova Kijeva u napadu i da iza njega stoji Islamska država - rekao je Putin.

Ruski predsednik je takođe izrazio saučešće porodicama i prijateljima nastradalih i poželeo oporavak ranjenima. Takođe je zahvalio svima koji su pomogli nastradalima.

- Rusi su pokazali primer istinske solidarnosti, organizatori napada su se nadali da će usejati paniku i razdor u našem društvu, ali su dočekani sa jedinstvom i odlučnošću da se odupremo ovom zlu - rekao je Putin.

Grupa terorista, podsetimo, upala je u koncertnu salu Krokus na severozapadu Moskve u petak oko 20 sati i otvorila vatru na okupljene. Teroristi su pucali u ljude iz neposredne blizine i potom podmetnuli požar.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 139 osoba, među kojima i troje dece, a 180 ljudi je povređeno.

Teroristi su uhapšeni u subotu oko 3 sata ujutru dok su bežali ka granici sa Ukrajinom.

(Kurir.rs/RIA/PReneo Z.Ko)

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track