VELIKA AKCIJA FSB SNAGA! Pogledajte kako su pali članovi KRIMINALNE GRUPE: Poznato šta im se stavlja na teret (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

VELIKA AKCIJA FSB SNAGA! Pogledajte kako su pali članovi KRIMINALNE GRUPE: Poznato šta im se stavlja na teret (VIDEO)

Planeta -

FSB je uhapsio članove kriminalne grupe iz redova čelnika Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije, koji se sumnjiče za nezakonite radnje u Stavropoljskoj teritoriji.

"Federalna služba bezbednosti je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Ruske Federacije identifikovala i suzbila nezakonite radnje članova organizovane grupe iz redova visokih zvaničnika Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije i preduzetnika Stavropoljskog kraja koji su umešani u vršenje nezakonitih radnji ekonomske i koruptivne prirode", napominje se.

Prema FSB-u, članovi grupe su počinili nezakonite radnje prevremenog ukidanja licence organizacije za fabrikovanje vode na teritoriji jednog od polja u Stavropoljskoj teritoriji. To je urađeno u cilju tzv. rejderske zaplene proizvodnih objekata u cilju sticanja viška dobiti iz delatnosti pravnih lica.

Utvrđene su i činjenice o krađi prirodnog gasa u posebno velikim razmerama od strane članova kriminalne grupe iz jedne od naftnih i gasnih kompanija u regionu. Izvršeno je 17 pretresa u Moskovskoj oblasti u Stavropoljskoj teritoriji, tokom kojih su pronađeni gotovina, vatreno oružje, komunikaciona oprema i premijum automobili.

"Protiv pritvorenika su pokrenuti krivični postupci po delu 3 člana 286 (zloupotreba službenog ovlašćenja), delu 4 člana 158 (krađa) i delu 3 člana 163 (iznuda) Krivičnog zakonika Rusije. Oni su optuženi za inkriminisana dela i izabrana je preventivna mera u vidu pritvora", naveli su iz FSB.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track