ZAŠTO SE MOST U AMERICI SRUŠIO KAO KULA OD KARATA? Ogromni teretnjak se zabio u "SRCE", čelik se raspao u SEKUNDI (VIDEO)
Foto: Youtube/Guardian News/FOX 5 Washington DC

ZAŠTO SE MOST U AMERICI SRUŠIO KAO KULA OD KARATA? Ogromni teretnjak se zabio u "SRCE", čelik se raspao u SEKUNDI (VIDEO)

Planeta -

Stravična nezgoda dogodila se kada je teretni brod Dali, koji plovi pod zastavom Singapura, udario u most Frensis Skot Ki u Baltimoru. Nakon sudara se čelična konstrukcija mosta srušila u vodu.

Brod je udario u jedan od nosećih stubova mosta, zbog čega se njegova metalna konstrukcija srušila, a brod se zapalio i potonuo, prenosi Asošijeted pres.

"Tim za ronjenje i spasavanje je stigao na lice mesta da locira pojedince", rekli su iz vatrogasne službe Baltimora.

Napomenuli su da hitne službe sada "pokušavaju da spasu" ljude za koje se veruje da su pali u vodu, a sumnja se da ih je sedmoro.

01:33

UŽAS U BALTIMORU: Most se srušio nakon što je brod udario u njega, stravične scene nesreće, nestalo najmanje SEDMORO LJUDI

"Ovo je strašna situacija", dodaju iz vatrogasne službe.

Užasno urušavanje snimljeno je i postavljeno na društvene mreže. Nakon toga su počeli da se pojaviljuju video-snimci nesreće izbliza, kao i usporen snimak trenutka kada brod udara u most.

Američka obalska straža i transportna uprava Merilenda potvrdili su da se nesreća dogodila, ali nisu dali više detalja.

- Sve trake su zatvorene u oba smera zbog incidenta na mostu. To podučje treba izbegavati - napisala je uprava Merilenda na Iksu.

Izvršni direktor okruga Baltimor Džoni Olševski mlađi napisao je na Iksu, bivšem Tviteru, da su "spasioci na terenu i da se svi pomolimo za povređene".

Zaposleni u okrugu su saopštili da se na površini reke vidi mnogo goriva, zbog izlivanja dizela. Više čamaca obalske straže kružilo je oko 3 sata ujutru ovim reonom.

"Svestan sam incidenta na mostu Ki i na putu sam do njega. … Osoblje Hitne pomoći je na licu mesta", rekao je gradonačelnik Baltimora Brendon M. Skot.

Portparol Policijske uprave Baltimora rekao je za NBC da su ljudi verovatno upali u reku, ali nije jasno koliko ih je.

"Mogu da potvrdim da je policija Baltimora u 1:35 obaveštena o delimičnom urušavanju mosta Frensis Skot Ki, sa radnicima koji su verovatno završili u vodi", rekao je detektiv Niki Fenoj u saopštenju.

Sve trake su zatvorene u oba smera nakon užasnog incidenta, saopštila je uprava Merilenda.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:47

Rimski most na Moravici ponosito stoji već ŠEST VEKOVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track