PUTIN BESAN KAO RIS! Obratio se državnim tužiocima posle masakra: Treba učiniti sve da ZLOČINCI budu kažnjeni po RUSKOM ZAKONU
Foto: Printscreen

PUTIN BESAN KAO RIS! Obratio se državnim tužiocima posle masakra: Treba učiniti sve da ZLOČINCI budu kažnjeni po RUSKOM ZAKONU

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da očekuje da tužioci učine sve što je potrebno kako bi teroristi odgovorni za tragediju u Krokus siti holu dobili pravičnu kaznu.

"Nadam se da će tužioci, u okviru svojih ovlašćenja, uključujući prilikom podizanja državnih optužbi i tokom suđenja, učiniti sve što je potrebno da obezbede da zločinci dobiju pravično kažnjavanje, kako to zahteva ruski zakon", rekao je Putin tokom proširenog sastanka odbora Glavnog tužilaštva.

Istražitelji pažljivo utvrđuju detalje terorističkog napada počinjenog u Krokus siti holu kod Moskve, i utvrđuju uloge terorista i stepen njihove krivice, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Zločinci koji su direktno počinili ovo masovno ubistvo, kao što znate, uhapšeni su. Istražitelji i kriminolozi pažljivo utvrđuju okolnosti ovog varvarskog zločina, otkrivaju detalje, utvrđuju ulogu i stepen krivice svakog učesnika", rekao je Putin na proširenom sastanku upravnog odbora Generalnog tužilaštva.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je neočekivanom odlukom spremnost Interpola da pomogne u istrazi terorističkog napada na Krokus siti hol, a potom je dodao da se ne seća takvih inicijativa, uključujući i posle bombardovanja Severnog toka.

Teroristički napad na Krokus Siti hol dogodio se 22. marta uveče pre koncerta u Moskvi.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, od posledica terorističkog napada poginulo je 139 osoba.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track