PUTIN: Beskrajna reka talenata čini narod Rusije nepobedivim
Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

PUTIN: Beskrajna reka talenata čini narod Rusije nepobedivim

Planeta -

"Beskrajna reka kreativnosti i talenata" ispunjava dušu naroda Rusije, čini narod nepobedivim i težnjim ka budućnosti, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je u Kremlju uručio nagrade iz oblasti književnosti i umetnosti za dela za decu i mlade i nagrade za mlade kulturnjake za 2023. godinu.

"Veoma je dobra nominacija kada se zahvalimo na trudu, čestitamo i nagrađujemo ljude koji rade za mlade, rade za decu. Uostalom, odmah nagrađujemo one koji su se nedavno pretvorili u izuzetne ličnosti naše umetnosti, a već su postigli rezultate, a istovremeno, kako je rekao jedan od nagrađenih, i sami su kao mladi umetnici spremni da idu dalje i svoje znanje prenesu deci, budućim generacijama.

Ovo je beskrajna, beskrajna reka stvaralaštva, beskrajna reka talenata, ona ispunjava duše naroda Rusije...“ – primetio je Putin prilikom uručenja Predsedničkih nagrada mladim kulturnim ličnostima.

Takva „beskonačna reka kreativnosti i talenta“, kako je istakao predsednik, čini naše narode nepobedivim, samouvereno stojeći na nogama i gledajući u budućnost. To je zato što umetnost odražava stanje duše i podržava je iznutra.

Predsednička nagrada Ruske Federacije za mlade kulturnjake dodeljuje se građanima Ruske Federacije za značajan doprinos razvoju nacionalne kulture u cilju podsticanja daljih aktivnosti dobitnika ove nagrade i stvaranja povoljnih uslova za nova stvaralačka dostignuća.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track