IZBEGNUT INCIDENT IZNAD BARENCOVOG MORA: Američki strateški bombarderi leteli prema ruskoj granici, MIG-31 ih ispratio kući
Foto: Wikipedia

IZBEGNUT INCIDENT IZNAD BARENCOVOG MORA: Američki strateški bombarderi leteli prema ruskoj granici, MIG-31 ih ispratio kući

Planeta -

Ruska sredstva koja kontrolišu vazdušni prostor su uočila par strateških bombardera B-1B američkog vazduhoplovstva iznad Borencovog mora koji su se približavali državnoj granici Ruske Federacije.

"Da bi se identifikovao vazdušni cilj i sprečilo narušavanje državne granice, u vazduh je podignut lovac MiG-31", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Uvidevši kako im se ruski lovac približava, američki strateški bombarderi su promenili pravac letenja i udaljili se od ruske granice, potvrdilo je rusko Ministarstvo.

Ruski avion se bezbedno vratio na aerodrom sa kog je poleteo, a državna granica Ruske Federacije nije narušena, navodi se u saopštenju.

MiG-31 je obavio let u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda i uz poštovanje mera bezbednosti.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

00:44

Izvlačenje ostataka aviona MIG-21 u Hrvatskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track