UŽAS U ILINOISU: Najmanje četvoro mrtvih u napadu nožem, osumnjičeni ubijao REDOM
Foto: J Pat Carter / Getty images / Profimedia

HOROR

UŽAS U ILINOISU: Najmanje četvoro mrtvih u napadu nožem, osumnjičeni ubijao REDOM

Planeta -

Najmanje četiri osobe su poginule u napadu nožem u sredu u Rokfordu, Ilinois, saopštila je policija.

Rokfordska policija saopštila je da je primila prve pozive o incidentu u ulici Holmes 2300 oko 13:14.

Za nekoliko minuta, policija, bolničari i šerifovi zamenici bili su raspoređeni po nekoliko bliskih stambenih blokova reagujući na više zločina za koje veruju da su povezani i u okrugu Rokford i Vinebago.

Policija je saopštila da su u gradu Rokfordu četiri osobe poginule, jedna osoba je u kritičnom stanju, a četiri su teško povređene, iako nisu svi izbodeni. Još dve osobe su povređene u okrugu Vinebago izvan Rokforda, čime je ukupan broj povređenih porastao na sedam, a ukupan broj u napadu na 11.

Među ubijenima su 15-godišnja devojka, 63-godišnja žena, 49-godišnji muškarac i 22-godišnji muškarac, saopštila je policija.

Jedan od poginulih i poštar

Istražitelji američke pošte kažu da je jedan od njihovih poštara među preminulima, ali zvaničnici nisu objavili nikakve dalje informacije o njemu.

„Poštanska inspekcijska služba može da potvrdi da je poštanski prevoznik Sjedinjenih Američkih Država (USPS) bio jedna od žrtava u današnjem incidentu u Rokfordu, IL“, navodi se u saopštenju portparola USPIS-a.

„U ovom trenutku nema dodatnih detalja koje možemo da pružimo, jer je ovo aktivna istraga. Inspektori su na licu mesta sa policijom Rokford i drugim hitnim službama", dodali su.

Vatrogasna služba Rokforda saopštila je da je jedan od poginulih prebačen u bolnicu u kritičnom stanju, ali nije preživeo.

Šerifovo odeljenje okruga Vinebago saopštilo je da je došlo do invazije na kuće u blizini Florens avenije i Eglston Rouda. Šerif Geri Karuana rekao je da je mlada žena pobegla iz te invazije na kuću i da ju je osumnjičeni proganjao. Ubodena je u ruke i lice i hospitalizovana je u teškom stanju

Osumnjičeni za napade, 22-godišnji muškarac, lociran je u blizini i uhapšen je oko 13.35 sati, saopštila je policija.

(Kurir.rs/ abcnews/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

01:56

POČELO JE VINOM, NASTAVILO PIVOM I RAKIJOM, A ZAVRŠILO NOŽEM! Šok detalji brutalnog incidenta u Borči u kom je IZBODEN MUŠKARAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track