VAGNER PONOVO U AKCIJI: Ruski plaćenici učestovali u ŽESTOKIM BORBAMA za rudnike zlata u Africi?! UBIJENO 40 MILITANATA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

novi snimak

VAGNER PONOVO U AKCIJI: Ruski plaćenici učestovali u ŽESTOKIM BORBAMA za rudnike zlata u Africi?! UBIJENO 40 MILITANATA (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici privatne ruske vojne kompanije Vagner učestvovali su u borbama protiv plaćenika koji su pokušali da zauzmu rudnike zlata na severoistoku Južnoafričke Republike!

Vojni kanali na Telegramu objavili su snimke na kojima se navodno vide pripadnici Vagnera koji izvode zajedničku operaciju sa Nacionalnom armijom Centralnoafričke Republike na severoistoku države.

- Meta su bili plaćenici iz Čada i Sudana koji su nameravali da zauzmu državne rudnike zlata. Zahvaljujući koordinisanim akcijama "muzičara" i boraca FACA strani borci su poraženi. Tokom antiterorističkih mera savezničke snage su eliminisale oko 40 plaćenika - navodi Telegram kanal Orkestar Vagner.

Pripadnici PMC Bagner takođe pomažu vladi Malija da povrati kontrolu nad zemljom nakon odlaska francuskih snaga.

Šokantan snimak na kome se navodno vide kako ukrajinski specijalci ispituju zarobljene plaćenike Vagner u Sudanu, podsetimo, nedavno se pojavio na društvenim mrežama!

Bonus video:

01:01

PRIGOŽIN UBIJEN OD STRANE FRANCUSKIH OPERATIVACA? Dimitrijević izneo šokantnu tvrdnju: Vagner skupljao ljude iz LEGIJE STRANACA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track