"VOZIO SAM ORUŽJE ZA NAPAD U MOSKVI" Uhapšeni militant otkrio detalje masakra NOVI UŽAS SPREČEN U POSLEDNJEM MOMENTU (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

istraga

"VOZIO SAM ORUŽJE ZA NAPAD U MOSKVI" Uhapšeni militant otkrio detalje masakra NOVI UŽAS SPREČEN U POSLEDNJEM MOMENTU (VIDEO)

Planeta -

Jedan od militanata uhapšenih u Dagestanu priznao je na saslušanju da je dostavio oružje teroristima koji su počinili masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi!

Federalna služba bezbednosti, podsetimo, uhapsila je u nedelju četvoricu militanata u Dagestanu koji su osumnjičeni da su snabdevala oružjem i novcem teroriste koji su ubili više od 144 ljudi u Moskvi.

Jedan od uhapšenih militanata na saslušanju je priznao i da je njegova grupa takođe planirala da izvede teroristički napad na tlu Rusije.

- Vozio sam oružje iz Mahačkale za napad na Krokus u Moskvi - rekao je militant i dodao da je puške odvezao do Mitiščija koji se nalazi u Podmoskovlju na nekih dvadesetak kilometara od prestonice.

na saslušanju i dodao da su planirali napad u parku ili šetalištu pored nasipa u Kaspijsku.

Mediji navode da su prilikom hapšenja u stanu jednog militanta pronađena dva kalašnjikova i 460 komada municije. Drugi militant je u svom stanu držao eksploziv koji je trebalo da posluži za napad u Kaspijsku.

Podignuta je optužnica i protiv još jednog osumnjičenog za teroristički napad na koncertnu dvoranu na severozapadu Moskve.

Jakubjoni Jusufzoda je prema istražiteljima nekoliko dana pre terorističkog napada preko svoje bankovne kartice prebacio novac za smeštaj osumnjičenih za napad na Krokus. Istražitelji navode da je Jusufzoda deo sredstava poslao jednom od terorista nakon napada.

Jusufzoda je optužen za terorizam.

- Za sada je podignuta optužnica protiv deset okrivljenih - istakli su u Istražnom komitetu.

Bonus video:

02:18

TERORISTI KOJI SU IZVRŠILI MASAKR U MOSKVI BILI POD DEJSTVOM NARKOTIKA?! Petričković: Postojala je jaka logistika iza napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track