IZRAEL RAZNEO ZGRADU PORED IRANSKE AMBASADE U DAMASKU: Drama nakon napada na prestonicu Sirije UBIJEN KOMANDANT KUDS SNAGA?!
Foto: Maher AL MOUNES / AFP / Profimedia

haos

IZRAEL RAZNEO ZGRADU PORED IRANSKE AMBASADE U DAMASKU: Drama nakon napada na prestonicu Sirije UBIJEN KOMANDANT KUDS SNAGA?!

Planeta -

Izraelski projektil pogodio je zgradu pored iranske ambasade u sirijskoj prestonici Damasku, a navodno je oštećen i sam objekat diplomatskog predstavništva!

Prethodno je sirijska državna televizija javila da protivvazdušna odbrana odbija napad u okolini Damaska, a čule su se i eksplozije. Sirijski državni TV kanal Al Ikhbariia je kasnije izvestio da je Izrael pogodio zgradu u oblasti Al-Meca na jugozapadu glavnog grada Damaska.

Dve osobe su poginule, a jedna je povređena u izraelskom napadu na zgradu u blizini iranske ambasade u Damasku, rekao je bezbednosni izvor za RIA Novosti.

Na snimcima se vidi ruševina u plamenu i stub dima koji se nazire kilometrima daleko.

Iranski mediji navode da ambasador u Damasku Hosein Akbari i njegova porodica nisu povređeni u vazdušnom napadu.

Rojters navodi, pozivajući se na nezvanične izvore iz bezbednosnih službi, da je meta bio Mohamed Reza Zahedi, jedan od komandanata Kuds snaga u Siriji i Libanu.

Izraelski mediji, takođe nezvanično, navode da je Zahedi ubijen.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

04:36

SIRIJA MOŽE DA UGROZI IZRAEL I SAD POMOĆU SPECIJALNE TAKTIKE! Prof. Petričković upozorava: Ozbiljanu su faktor i snažna varnica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track