UHAPŠEN OZLOGLAŠENI PEDOFIL KOJI JE BIO U BEKSTVU 27 GODINA: Bežao skoro tri decenije, lociran na Tajlandu
Foto: Shutterstok

UHAPŠEN OZLOGLAŠENI PEDOFIL KOJI JE BIO U BEKSTVU 27 GODINA: Bežao skoro tri decenije, lociran na Tajlandu

Planeta -

Jedan od najtraženijih begunaca u Velikoj Britaniji uhapšen je na aerodromu nakon što je 27 godina proveo u bekstvu.

Ričard Barouz, koji sada ima 80 godina, nije se pojavio na sudu kasnih 90-ih na izricanju presude kad je osuđen za sodomiju po dve točke i nedolično ponašanje po čak 11 tačaka optužnice.

Optužbe su povezane sa zlostavljanjima dece koja su se događala između 1969. i 1971., objavila je policija Češira. Neka zlostavljanja dogodila su se u domu za decu, a druga u Vest Midlendsu.

Od tada je Barouz, čije je puno ime Ričard Džon Remzi Barouz, u bekstvu. Tokom godina su se provodile opsežne istrage, a on je proglašen jednim od najtraženijih begunaca.

Prošlog četvrtka, 28. marta, Barouz je, nakon 27 godina bekstva, uhapšen na aerodromu, pa mu je određen pritvor.

Hapšenje je rezultat zajedničkog rada policije Češira Nacionalne kriminalističke agencije (NCA). Inspektorka Eleonor Etkinson kaže kako ovo hapšenje kriminalcima pokazuje da će na kraju ‘biti uhapšeni, bez obzira koliko dugo se skrivali‘.

"Naša odlučnost da lociramo Barouza nije splasnula proteklih 27 godina, a njegovo hapšenje označava značajan korak napred i početak okončanja čitavog slučaja. Želela bih da se zahvalim javnosti za informacije koje su nam tokom godina davali i nadam se da će ih ovo hapšenje dodatno ohrabriti‘, rekla je Etkinson.

"Takođe se nadam da će Barouzovo hapšenje poslužiti kao upozorenje svim ostalim beguncima i pokazati im kako će na kraju biti uhapšeni, bez obzira na to koliko se dugo skrivali."

Dankan Beridž, saradnik NCA-a na Tajlandu, rekao je: "Koristeći našu međunarodnu mrežu i u bliskoj saradnji sa kolegama policajcima iz Češira, uspeli smo da uđemo u trag beguncu. Ovo hapšenje pokazuje našu odlučnost da pronađemo sve one koji beže pred zakonom."

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track