"ŽELE OSVETU ZBOG NEUSPEHA NAPOLEONOVE I HITLEROVE VOJSKE": Putin kaže da je mač koji ZAPAD koristi protiv Rusije sa DVE OŠTRICE
Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia, akg-images / akg-images / Profimedia, Eric Vandeville / akg-images / Profimedia, Shutterstock

SASTANAK ŠEFA KREMLJA SA ČELNICIMA POLICIJE U VEZI SA MASAKROM U MOSKVI

"ŽELE OSVETU ZBOG NEUSPEHA NAPOLEONOVE I HITLEROVE VOJSKE": Putin kaže da je mač koji ZAPAD koristi protiv Rusije sa DVE OŠTRICE

Planeta -

Anton Geraščenko, bivši savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je snimak sa sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina sa najvišim zvaničnicima policije.

Putin je na tom sastanku obećao pronalaženje nalogodavaca terorističkog napada u koncertnoj dvorani na obodu Moskve u kojem je prošlog meseca ubijeno 144 osoba.

On je zvaničnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kazao da je važno pronaći "ne samo počinioce masakra, već i sve karike u lancu, sve povezane s njima kao i one koji su od napada imali koristi".

- Svi koji koriste bilo kakvo oružje protiv Rusije, ustanoviće da taj mač ima dve oštrice - rekao je Putin.

Vladimir Putin
foto: AP Alexander Zemlianichenko

Geraščenko je u opisu snimka Putinovog obraćanja naveo da je šef Kremlja "smislio novi razlog zašto je Zapad zao: to je osveta za zapadne neuspehe u Napoleonovim ratovima".

- Koliko god to čudno delovalo, neko želi osvetu za neuspehe u borbama s Rusijom još iz istorijskih vremena, za neuspešne kampanje koje su protiv Rusije vodili Hitler, Napoleon i slični. A mnogo je takvih istorijskih primera - kazao je Putin u obraćanju čiji je deo Geraščenko preveo na engleski u klipu objavljenom na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: N. V.)

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track