PREDIZBORNE ANKETE U SAD: Tramp ima prednost nad Bajdenom u 6 od 7 „kolebljivih država“
Foto: AP Rebecca Blackwell, EPA Michael Reynolds

PREDIZBORNE ANKETE U SAD: Tramp ima prednost nad Bajdenom u 6 od 7 „kolebljivih država“

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp na dolazećim predsedničkim izborima ima prednost u anketama nad predsednikom Džozefom Bajdenom u šest od sedam "kolebljivih" država.

Republikanski kandidat Tramp ima dva do osam procentnih poena prednosti nad demokratskim kandidatom Bajdenom u Pensilvaniji, Mičigenu, Arizoni, Džordžiji, Nevadi i Severnoj Karolini, državama čiji glasači tradicionalno nisu predvidivo opredeljeni za kandidata jedne stranke.

U ovoj anketi Vol Strit Džurnala, bili su ponuđeni i kandidati koji ne pripadaju Demokratskoj i Republikanskoj stranci, ali se napominje da su rezultati bili slični i kada su ispitanicima ponuđeni samo Tramp i Bajden, prenosi Rojters. Bajden je imao prednost od tri procentna poena samo u Viskonsinu.

Anketa je sprovedena 17-24. marta i imala ukupno 4.200 glasova, odnosno po 600 iz sedam država, a margina greške je bila minus ili plus 1,5 procentnih poena za ceo uzorak, a četiri procentna poena za rezultate u pojedinačnim državama.

Kurir.rs/Agencije/Preneo; P. P.

Bonus video:

03:16

AMERIKANCIMA 11. SEPTEMBAR I TRAMP MOGU DA SE DESE JEDNOM! Jovanović prognozirao: Ako isti trendovi ostanu, BAJDEN POBEDUĐE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track