ZELENSKI OTKRIO PLANOVE MOSKVE: Rusija 1. juna priprema dodatnu mobilizaciju 300.000 vojnika
Foto: AP/Matthias Schrader, screenshot Youtube

ZELENSKI OTKRIO PLANOVE MOSKVE: Rusija 1. juna priprema dodatnu mobilizaciju 300.000 vojnika

Planeta -

Rusija priprema dodatnumobilizaciju 300.000 vojnika 1. juna, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posle razgovora sa finskim predsednikom Aleksanderom Stubom u Kijevu.

Odgovarajući na pitanja novinara koliko će regruta biti mobilisano u ukrajinsku vojsku ove godine, Zelenski je rekao da neće biti potrebno pola miliona vojnika, prenela je agencija Interfaks Ukrajina.

Kada je reč o konkretnom broju ljudi koji će biti mobilisani, ne mogu da kažem… Ne treba nam pola miliona“, naveo je Zelenski.

Zelenski je zahvalio glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine Aleksandru Sirskom na sprovođenju revizije u vojsci da bi se oni koji su izbegavali mobilizaciju našli na frontu.

Stub i Zelenski potpisali su danas Sporazum o sigurnosnoj saradnji i dugoročnoj podršci dve zemlje, a Stub je najavio i odluku Finske da pošalje Kijevu pomoć u vojnoj opremi u iznosu od 188 miliona evra.

Kurir.rs/Preneo: P. P.

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track