ALARMANTNO UPOZORENJE GUR-A: Rusija planira da izvrši još dva ili tri velika raketna udara na ciljeve u Ukrajini
Foto: Printscreen Youtube

ALARMANTNO UPOZORENJE GUR-A: Rusija planira da izvrši još dva ili tri velika raketna udara na ciljeve u Ukrajini

Planeta -

Portparol Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki rekao je juče da Rusija planira da izvrši još dva ili tri velika raketna udara na ciljeve u Ukrajini ovog proleća.

Prema njegovim rečima, Moskvi je potreban predah da akumulira nova sredstva.

- Sada u Rusiji, prema našim procenama, postoji oko 950 visoko preciznih raketa operativno-strateškog nivoa sa dometom većim od 350 kilometara. Trend koji vidimo je da oni imaju tendenciju da drže zalihe od najmanje 900 projektila. Kao što se može videti, Rusi se približavaju ovoj granici, tvrdi Skibicki.

On je dodao da, prema informacijama ukrajinske strane, Rusija planira da proizvede oko 40 krstarećih raketa H-101 u aprilu.

Ruski izvori koji su izneli izjave portparola GUR-a primetili su da je ruska vojska krajem marta izvršila nekoliko masovnih raketnih napada na vojne ciljeve na teritoriji Ukrajine.

Pored aerodroma, punktova razmeštaja borbenog osoblja i opreme ili centara odlučivanja, pogođene su i instalacije energetske infrastrukture Ukrajine.

Ovi napadi su prouzrokovali ozbiljnu štetu ili potpuni nestanak kapaciteta za proizvodnju električne energije u zemlji. Kao rezultat toga, zabeleženi su nestanci struje u velikim naseljenim mestima Ukrajine.

Kurir.rs/Agencije/Preneo: P. P.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track