RUSKI REGIONALNI GUVERNER IZBODEN NOŽEM: Napadnut ispred Doma kulture, nejasan motiv (FOTO)
Foto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia, Ilustracij

RUSKI REGIONALNI GUVERNER IZBODEN NOŽEM: Napadnut ispred Doma kulture, nejasan motiv (FOTO)

Planeta -

Andrej Čibis je izboden nožem posle sastanka u gradskoj skupštini

Predsednik Murmanske oblasti Andrej Čibis napadnut je u četvrtak uveče posle gradske skupštine sa stanovnicima grada Apatitija, saopštile su lokalne vlasti. Čibis je sa ubodnom ranom prevezen u lokalnu bolnicu i poslat na operaciju.

Incident se dogodio na ulazu u Dom kulture u rudarskom gradu, koji se nalazi na poluostrvu Kola, 185 kilometara od regionalne prestonice.

Prema rečima portparola guvernera, napad se dogodio iznenada, a počinilac nije postavljao nikakve zahteve niti uzvikivao parole. Ubrzo ga je uhapsio oficir ruske nacionalne garde (Rosgvardija).

Osumnjičeni još nije zvanično identifikovan. Telegram kanal Baza ga je imenovao kao Aleksandra Bidanova, 43-godišnjeg lokalnog stanovnika. Motiv napada za sada je nepoznat.

Čibis je uboden u stomak. Bio je dovoljno zdrav da sam ode do svog automobila, ali je hitno prebačen na operaciju po dolasku u Centralnu gradsku bolnicu Apatiti-Kirov, saopštile su vlasti.

Sastanku, koji je Čibis najavio u utorak, prisustvovalo je preko 300 ljudi, uključujući lokalne aktiviste i preduzetnike.

Bivši zamenik ministra građevinarstva i stambeni inspektor, Čibis je postao guverner Murmanske oblasti u septembru 2019. On je član vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

Kurir.rs/RT.com/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja