"ŽENA NAŠLA LOBANJU I STAVILA U KESU" Novi detalji smrti dečaka za kojim se mesecima tragalo: I dalje ima mnogo misterije
Foto: Printscreen/Twitter

"ŽENA NAŠLA LOBANJU I STAVILA U KESU" Novi detalji smrti dečaka za kojim se mesecima tragalo: I dalje ima mnogo misterije

Planeta -

Njegova sudbina je mesecima bila neizvesna. Policija i stotine pomagača tražili su malog Emila (2). Zatim su se prošle subote dečakove kosti iznenada pojavile u planinskom selu Le Vernet u francuskim pomorskim Alpima, a slučaj je šokirao celu zemlju.

Šta se desilo sa malim dečakom? Uprkos otkriću,dosta stvari ostaje nejasno

- Ove kosti same po sebi ne omogućavaju da se kaže šta je bio uzrok Emilove smrti. Između pada deteta, ubistva iz nehata i ubistva, još uvek ne možemo smatrati nijednu teoriju verovatnijom od drugih da objasni nestanak i smrt deteta Emila.“Znam da ovo nije zadovoljavajuće, ni za porodicu, ni za istražitelje, ni za istražne sudije - rekao je tužilac.

Prema istražiteljima, šetač je pronašao kosti u šumi. Dečja lobanja je imala male pukotine i lomove koji su se morali desiti nakon smrti. Videli su i ujedi, verovatno od životinja. Pre smrti nisu pronađene povrede, a kosti su dugo bile izložene različitim vremenskim uslovima.

U blizini potoka, policajci su pronašli detetovu obuću, majicu i donji veš. Odevni predmeti bi bili rašireni, a ne samo na jednom mestu.

Područje na kojem je ležala lobanja pažljivo je pretreseno nakon nestanka. Prema rečima tužioca, svaki kvadratni metar je češljan. Ali leti je vegetacija gusta i visoka. Teren, 25 minuta hoda od rodnog sela deteta, je strm. Nejasno je da li je telo dečaka već bilo tamo u to vreme ili je tamo dospelo kasnije.

Žena koja je pronašla lobanju, prema rečima tužioca, spakovala ju je u plastičnu kesu, odnela kući, a zatim pozvala policiju. Nije imala prijem mobilnog telefona u teško dostupnom području.

Da podsetimo, Emil je nestao 8. jula prošle godine kada je došao na odmor sa dedom i babom u selo.

Kurir.rs/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track