OKRUTNO UBISTVO TRUDNICE (20) DIGLO ZEMLJU NA NOGE: Zadavio je kablom od lampe: Evo šta je prethodilo nezapamćenom zverstvu
Foto: Printscreen

OKRUTNO UBISTVO TRUDNICE (20) DIGLO ZEMLJU NA NOGE: Zadavio je kablom od lampe: Evo šta je prethodilo nezapamćenom zverstvu

Planeta -

Ženu u sedmom mesecu trudnoće zadavio je njen dečko iz Somalije, kažu tužioci u Švedskoj.

Saga Forsgren Elneborg (20) pronađena je zadavljena, verovatno kablom od lampe, kod kuće u gradu Orebro, koji je udaljen dva sata od glavnog grada Stokholma.

Tužioci tvrde da ju je njen dečko Mohamedamin Abdirisek Ibrahim (22) iz Somalije ubio u aprilu prošle godine, pre nego što je ona trebalo da se upozna sa njegovom muslimanskom porodicom.

Trudnica
foto: Printscreen

Srceparajuće slike odeće za bebe i izgrađenog krevetića otkrivaju kako se Saga spremala da postane majka dok je uzbuđeno uključivala svoje najmilije u svoj trudnički put.

Trudnica
foto: Printscreen

Jedan selfi koji je snimila Saga prikazuje je kako stoji pored krevetića u svojoj spavaćoj sobi, spremna za dolazak sina Isaije.

Svojim najmilijima je poslala i ultrazvučne slike svog sinčića, kao i sliku pozitivnog testa na trudnoću.

Trudnica
foto: Printscreen

Na drugoj slici, Saga je pokazala male čarape i patike za sina u crvenoj, sivoj, beloj i crnoj boji.

Drugi selfi snimljen tokom trudnoće prikazuje Sagu kako se smeši u kameru dok je s ljubavlju dodirivala svoju bebu.

Sagina majka je za švedski list Nerikes Alehanda rekla:

'Bila je tako srećna. Preselila bi se u novi stan i započela svoj život kao majka. Ovo je nešto najgore što se može zamisliti.'

'Saga je imala 20 godina i čeznula je da bude majka svom dečaku koji je čekao u njenom stomaku... Na brutalne i potpuno nehumane načine, neko je uzeo sve od tebe, i oduzeo život tebi i tvom dečaku', napisao je jedan od Saginih rođaka na Fejsbuku.

Trudnica
foto: Printscreen

Sagina porodica je preko svog advokata rekla da je bilo 'dugo i bolno čekanje' pre nego što je Ibrahim optužen za Sagino ubistvo pre nedelju dana.

Tužioci navode da je odrastao u domaćinstvu koje je verovalo da izlaženje s 'belkinjom' 'nije u redu' i da 'mora izlaziti sa ženom iste kulture'. Zato je i skrivao dvogodišnju vezu od svoje majke jer ona ne bi mogla da je prihvati.

Policija je objavila izveštaj o hapšenju na 1.000 stranica koji sadrži slike mogućeg oružja za ubistvo, kabla od lampe, i mesta zločina u spavaćoj sobi - gde je Sagino telo pronađeno.

Bilo je pored njenog kreveta, navodno zakopano ispod mermerne ploče stola.

Trudnica
foto: Printscreen

Tužilac takođe tvrdi da je Ibrahimov DNK pronađen ispod Saginih noktiju.

'Bilo je i još je teško vreme za sve Sagine rođake', rekla je Elizabet Masi Fric, koja predstavlja Saginu porodicu.

'Ubistvo Sage je okrutno i nemilosrdno ubistvo. U delu ima mnogo otežavajućih okolnosti koje ćemo istaknuti tokom suđenja', rekao je Masi Fric za Aftonbladet.

Ibrahimu bi se za ubistvo trebalo suditi 10. aprila, skoro godinu dana nakon što je Saga ubijena.

Očekuje se da će suđenje trajati 15 dana.

Ibrahim poriče da je počinio bilo kakvu nepravdu, a policiji je na ispitivanju rekao da voli Sagu i da još uvek ne veruje u njenu smrt:

'Već devet meseci sam u neverici', rekao je Ibrahim.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track