ŠOKANTNI DETALJI NAPADA NA RUSKI VOJNI AERODROM: Ukrajina pogodila 14 aviona u Morozovsku?! JEDAN OD NAJTEŽIH UDARACA ZA MOSKVU
Foto: screenshot

neverica

ŠOKANTNI DETALJI NAPADA NA RUSKI VOJNI AERODROM: Ukrajina pogodila 14 aviona u Morozovsku?! JEDAN OD NAJTEŽIH UDARACA ZA MOSKVU

Planeta -

Ukrajina tvrdi da je u noći između četvtrtka i petka u napadu dronovima na ruske aerodrome širom uništila najmanje šest ratnih aviona i oštetila još osam!

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da je Ukrajina ispalila više od 50 dronova na ruske oblasti. Među metama bila je i baza Engels koja je dom strateških bombardera Tu-95 i Tu-22.

Mesto najžešćeg napada bio je vojni aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti gde se navodno čulo više od 60 eksplozija. Pojedini kanali na Telegramu navode da je zabeleženo i više od 10 eksplozija na vojnom aerodromu u Jejsku u Кrasnodarskom kraju.

Bezbednosni izvor u Кijevu rekao je francuskoj novinskoj agenciji AFP da je u napadu na vazdušnu bazu Morozovsk u južnoj ruskoj oblasti Rostov uništeno najmanje šest ruskih aviona i dodao da je još osam oštećeno.

- Ovo je važna specijalna operacija koja će značajno umanjiti borbeni potencijal Rusa - ​​rekao je izvor i dodao da su napad izveli služba bezbednosti SBU i vojska.

Izvor tvrdi i da je nastradalo ili ranjeno oko 20 pripadnika ruskih snaga.

Poznato je da su na aerodromu u Morozovsku stacionirani bombarderi Su-24 i Su-34 koji su korišćeni za udare na Ukrajinu od početka rata. OSINT navodi da je 4. aprila u bazi bilo stacionirano 26 lovaca Su-34.

Izveštava se da je tajna služba SBU stajala iza napada kamikaza dronom zajedno sa ukrajinskim oružanim snagama.

- Rezultati zajedničke specijalne operacije su neverovatni. Najmanje šest vojnih aviona je uništeno dok je još osam zadobilo značajnu štetu - rekao je izvor za RBC Ukrajina.

Rusija se za sada nije oglasila povodom tvrdnji da su avioni uništeni, međutim, ako se ispostavi da su informacije tačne, to bi mogao da bude jedan od najvećih ratnih udaraca za rusko vazduhoplovstvo od početka rata.

Novinska agencija AFP je saopštila da nije mogla da potvrdi te tvrdnje.

Кijev je poslednjih meseci pojačao svoje vazdušne napade na rusku teritoriju gađajući i vojne lokacije i energetske objekte u pokušaju da poremeti rusko snabdevanje gorivom i opremom za svoju invaziju.

U utorak su ukrajinske bespilotne letelice pogodile više od 1.000 km udaljen region centralnog Tatarstana u jednom od najdubljih ukrajinskih napada tokom dvogodišnjeg rata.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:31

RUSI NE SMEJU U BELGORODSKU OBLAST, PA KUKAVIČKI U KIJEVU BOMBARDUJU CIVILE Obradović nema dilemu: Ukrajina od nje pravi Krim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track