LAŽIRAO SOPSTVENU SMRT KAKO BI IZBEGAO PLAĆANJE ALIMENTACIJE: Sada mu preti zatvor i VRTOGLAVA kazna!
Foto: Grayson County Detention Center

LAŽIRAO SOPSTVENU SMRT KAKO BI IZBEGAO PLAĆANJE ALIMENTACIJE: Sada mu preti zatvor i VRTOGLAVA kazna!

Planeta -

Muškarac iz Kentakija priznao je da je lažirao sopstvenu smrt kako bi izbegao plaćanje alimentacije koja je dostigla čak 100.000 dolara.

Džesi Kif (39) izjasnio se 29. marta krivim po tački optužnice za "tešku krađu identiteta" u američkom Okružnom sudu za istočni okrug Kentakija.

U sporazumu o priznanju krivice navodi se da je Kif pristupio sistemu registra umrlih na Havajima u januaru 2023. i kreirao lažnu smrtovnicu koristeći lične podatke lekara koji rade van države.

Kif je bio označen kao preminuo u više vladinih baza podataka nakon što je "sebi dodelio medicinski sertifikat" i potvrdio vlastitu smrt.

Kentaki, lažirao smrt, Džesi Kip
foto: Grayson County Detention Center

Sporazum o priznanju krivice otkrio je da je Kif lažirao svoju smrt u drugim državama i ukrao druge identitete "kako bi izbegao neizmirene obaveze izdržavanja deteta prema svojoj bivšoj supruzi".

Nepoznato je koliko je njegovo dete staro i koliko dugo nije plaćao alimentaciju. Prema sporazumu o priznanju krivice, Kif se 'takođe infiltrirao u privatne poslovne mreže, koristeći akreditive koje je ukrao od drugih stvarnih ljudi.'

Zatim je nastavio da prodaje pristup privatnim poslovnim mrežama kupcima na mreži, navodi se u sporazumu.

Kif ne samo da je ukrao identitete više ljudi, već je i oštetio brojne korporativne i vladine kompjuterske mreže što je rezultiralo štetom od više od gotovo 80.000 dolara.

Prema sporazumu, Kif je pristao da plati svim stranama za svoja nedela ukupni iznos veći od 195.000 dolara.

Savezna porota ga je prvobitno optužila u novembru 2023. po pet tačaka za kompjutersku prevaru, tri tačke za tešku krađu identiteta i dve tačke za davanje lažnih izjava na prijavama, navodi se u saopštenju za javnost.

Kentaki, lažirao smrt, Džesi Kip
foto: Justice Department

Kako je počinio zločine, Kif je 'nezakonito pristupio' više veb stranica, uključujući državne stranice u Arizoni, Havajima i Vermontu.

Prema njegovom sporazumu o priznanju krivice, Kif se suočava sa maksimalno sedam godina zatvora i novčanom kaznom do 500.000 dolara.

Pet od sedam godina se odnosi na njegove teške optužbe za identitet, a druge dvije na optužbe za kompjutersku prevaru.

Kifovo sledeće pojavljivanje na federalnom sudu zakazano je za 12. april.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track