RUSI ZATEKLI UŽAS KOD ČASIV JARA: Izbacili protivnike iz sela na istoku grada, a onda naišli na JEZIVU SCENU pored puta (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

uznemirujuće

RUSI ZATEKLI UŽAS KOD ČASIV JARA: Izbacili protivnike iz sela na istoku grada, a onda naišli na JEZIVU SCENU pored puta (VIDEO)

Planeta -

Ruske snage uz podršku avijacije i artiljerije nezadrživo napreduju na periferiji Časiv Jara!

Vazdušno-desantne jedinice probile su odbranu protivnika u naselju Kanal na periferiji grada i učvrstile svoje položaje, a ruski vojni blogeri na Telegramu navode da dronovi i avionske borbe teraju pripadnike Oružanih snaga Ukrajine na povlačenje.

- Grad gori od masovnih napada. Neprijatelj mahnito prebacuje rezerve i ponovo ih baca pravo u borbu u pokušaju da zaustavi napredovanje ruskih oružanih snaga i povrati izgubljene položaje. Akumulirane ukrajinske snage u gradu i dalje trpe značajne gubitke od dronova kamikaza odnosno avijacije i artiljerije - navodi Telegram kanal Operacija Z.

Ruske snage su uspele da izbace protivnike iz okolnog sela Bogdanovka čime se otvara novi pravac za napad na Časiv Jar.

- Bogdanovka je naša! Selo su oslobodili vojnici 200. brigade. Jedinice Oružanih snaga Rusije aktivno jačaju svoje pozicije u ovoj oblasti. Sada je moguće napasti Časiv Jar iz tri pravca. Bitka za stratešku tvrđavu Časiv Jar se nastavlja. Kijev će držati grad do poslednjeg. Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski ide na sve ili ništa i prebaciće 3. jurišnu brigadu stvorenu na bazi Azova u Časiv Jar. Zadatak je da se grad drži po svaku cenu - navodi Telegram kanal Arhangel Specnaza.

Ukrajina, Rusija, Časiv Jar
foto: Printscreen/Twitter

Ukrajina se prema navodima ruskih vojnih blogera nalazi u teškoj situaciji na tom delu fronta.

- Situacija u Časiv Jaru za Oružane snage Ukrajine je još gora nego kod odbrane ranije predatih gradova. Rezerve su na nuli i dezerterstvo raste. Zato i bacaju Azov u bitku. Municija im je problem. Imaju municije samo za odbranu. Nema pokrivenosti protivvazdušnom odbranom što našim vazduhoplovnim snagama daje dovoljno manevarskog prostora. Pad grada otvoriće put do Kramatorska i Slavjanska - navodi Arhangel Specnaza.

Pojedini kanali na Telegramu objavili su užasavajući snimak iz Bogdanovke.

Na kratkom snimku se vide raskomadana tela ukrajinskih vojnika koja se nalaze u fazi raspadanja, a koja su očigledno ostavljena tokom povlačanja. Na sve strane se vide uništena vozila.

Vojni ekspert Jurij Podoljaka navodi da su ruske snage u ponedeljak stigle i do periferije sela Grigorovke i da su zauzele deo brda između njega i Bogdanovke.

- Druge jedinice napadaju Kalinovku i polako se kreću sa dve strane snopa između sela i naselja Kanal na periferiji Časiv Jara - navodi Podoljaka.

Ukrajina se u ponedeljak nije oglasila povodom situacije na ovom delu fronta.

Bonus video:

02:31

RUSI NE SMEJU U BELGORODSKU OBLAST, PA KUKAVIČKI U KIJEVU BOMBARDUJU CIVILE Obradović nema dilemu: Ukrajina od nje pravi Krim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track