POGOĐENA NAJVEĆA FABRIKA AVIONA U RUSIJI: Eksplozija obasjala nebo, razorni napad se desio 350 kilometara od LINIJE FRONTA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

RAT

POGOĐENA NAJVEĆA FABRIKA AVIONA U RUSIJI: Eksplozija obasjala nebo, razorni napad se desio 350 kilometara od LINIJE FRONTA (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija (GUR) pogodila je glavni proizvodni pogon fabrike aviona u ruskoj oblasti Voronjež, saznaje Rojters danas iz ukrajinskih obaveštajnih krugova.

Prema istom izvoru, pogođeno je postrojenje za remont aviona u gradu Borisoglebsku, ali nema informacija o obimu štete. Grad se nalazi najmanje 350 kilometara od linije fronta pod kontrolom Ukrajine, na severoistoku.

Kijev napada sve dublje i dublje

Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi ove navode. Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su dva ukrajinska drona oborena iznad tog područja.

Kijev u poslednje vreme sve više napada dublje u rusku teritoriju, gađajući vojne objekte i energetsku infrastrukturu koja pokreće rusku vojnu mašinu. Uglavnom koristi bespilotne letelice velikog dometa domaće proizvodnje.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track