IRAN ISPALIO BALISTIČKE RAKETE NA IZRAEL: Delovale Vazdušno-kosmičke snage IRGC
Foto: Printscreen Twitter

IRAN ISPALIO BALISTIČKE RAKETE NA IZRAEL: Delovale Vazdušno-kosmičke snage IRGC

Planeta -

Iran je lansirao prvi talas balističkih raketa na mete u Izraelu, javlja agencija Tasnim.

Pre toga, objavljeno je da desetine bespilotnih letelica lete iz Irana ka Izraelu.

Iranska Islamska revolucionarna garda (IRGC) započeo je masovne raketne i bespilotne napade na izraelske ciljeve kasno u subotu.

Služba za odnose s javnošću IRGC-a objavila je da su Vazdušno-kosmičke snage IRGC-a lansirale desetine projektila i dronova na određene ciljeve kao odgovor na brojne zločine izraelskog režima, uključujući njegov vazdušni napad na iransku diplomatsku misiju u Damasku 1. aprila.

Izraelski napad je rezultirao smrću dva visoka iranska vojna lica koja su bila u savetodavnoj misiji u Siriji, kao i petorica njihovih oficira u pratnji.

Brigadni general Mohamed Reza Zahedi, komandant snaga IRGC Kuds, i njegov zamenik general Mohamed Hadi Hadži Rahimi bili su među sedam palih terorističkih napada.

Vođa Islamske revolucije ajatolah Sejed Ali Hamnei obećao je da će Iran "kazniti" Izrael i naterati režim da "požali" zbog svog zločina ubistva vojnih savetnika zemlje u Siriji.

Kurir.rs/Tasnim/Preneo: P. P.

Bonus video:

01:15

IMATE PRAVO DA GA UBIJETE GDE GOD DA SE NALAZI! Politikolog objašnjava ZAŠTO je Izrael gađao iranski konzulat META JE BIO ON?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track