OTKRIVENO KOJE METE NAPADAJU IRANCI! Dronovi i rakete lansirani na POSEBNE OBJEKTE, ubitačne letelice na putu ka Izraelu
Foto: Printscreen/livemapua/Youtube/Agas Channel

OTKRIVENO KOJE METE NAPADAJU IRANCI! Dronovi i rakete lansirani na POSEBNE OBJEKTE, ubitačne letelice na putu ka Izraelu

Planeta -

Iran je dronovima i raketama napao samo izraelske vojne ciljeve, javlja američki Ej-Bi-Si Njuz, pozivajući se na neimenovane izraelske vojne izvore.

Prema tvrdnjama tog izvora, Iranci su gađali samo vojne ciljeve, a ne civilne.

Prema izraelskim zvaničnicima, među metama su sirijska Golanska visoravan, koju okupira Izrael, i vazduhoplovna baza u pustinji Negev.

Iran je tokom večerri pokrenuo napad na Izrael koristeći nekoliko desetina dronova, a prema tvrdnjama Revolucionarne garde, lansirane su i rakete.

Desetine bespilotnih letelica lete iz Irana ka Izraelu, a potrebno je nekoliko sati da dronovi pređu takvu udaljenost. Navodno su pokrenuti napadi i iz Jemena.

Liban je zatvorio vazdušni prostor nakon početka iranskog napada na Izrael, tok je Jordan, arapska kraljevina koja se nalazi na putu iranskih dronova, proglasio vanrednu situaciju.

Sirija je stavila u stanje pripravnosti odbrambene sisteme oko Damaska i vojnih baza.

(Kurir.rs/ABC News/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:05

MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track