EKSPLOZIJE KOD VOJNOG AERODROMA NA KRIMU! Tu je baza jurišnih helikoptera ALIGATOR, izbio veliki požar, ZATVOREN AUTO-PUT (VIDEO)
Foto: EPA Russian Defence Ministry Press, Twitter

RUSI TU IMAJU 39. helikopterski puk i 27. mešanU vazduhoplovnU divizijU

EKSPLOZIJE KOD VOJNOG AERODROMA NA KRIMU! Tu je baza jurišnih helikoptera ALIGATOR, izbio veliki požar, ZATVOREN AUTO-PUT (VIDEO)

Planeta -

U gradu Džankoj na Krimu rano jutros su odjeknule eksplozije, tvrde ruski Telegram kanali.

Navodi se da je nakon eksplozija navodno izbio veliki požar na području aerodroma.

Kijev indipendent prenosi da je vlast poluostrva koju je postavila Rusija nakon toga saopštila da je zatvoren auto-put koji povezuje Džankoj sa selom Pobjedne.

Lokalni medij Krim reali objašnjava da se auto-put nalazi na području samog vojnog aerodroma.

Kijev indipendent navodi da se vazduhoplovna baza Džankoj ruske Ratne mornarice nalazi na obodu tog grada.

Tu je smešten 39. helikopterski puk i 27. mešana vazduhoplovna divizija.

Ka-52 Aligator
Ka-52 Aligatorfoto: EPA Russian Defence Ministry Press

Prema informacijama dostupnim u onlajn bazi podataka, 39. helikopterski puk poseduje nekoliko vrsta helikoptera, uključujući ruske jurišne helikoptere Ka-52 Aligator, kao i Mi-8, Mi-28N i Mi-35M.

Navodi se da je Ka-52 Aligator unapređena verzija sa dva sedišta jurišnog helikoptera Ka-50 osmišljenog za uništavanje neprijateljskih oklopnih i drugih meta na zemlji, tenkova, letelica koje se kraću malom brzinom i vojnog osoblja.

Kijev indipendent navodi da je, prema podacima Generalštaba ukrajinske vojske, Rusija izgubila 300 jurišnih helikoptera od početka invazije punog obima 24. februara 2022.

Podseća se da je Ukrajina poslednjih meseci pojačala napade na Krim, koji je Moskva pripojila, a u tim udarima mete su ruske vojno naoružanje u i oko Crnog mora.

(Kurir.rs/The Kyiv Independent/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

07:53

RUSI UNIŠTAVAJU HIMARSE, SVAKI MINUT EKSPLOZIJE! SRPSKI REPORTER DIREKTNO IZ DONBASA: Teško da će Ukrajini bilo šta pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track